OHL mikt op shirtsponsor en stadionuitbreiding

© BELGA

Dankzij de 0-0 tegen Lierse en de nederlaag van Westerlo tegen Lokeren is Oud-Heverlee Leuven zeker dat het ook volgend seizoen in de Jupiler Pro League kan aantreden. Wat betekent dit nu voor de promovendus uit Leuven?

“Het was heel belangrijk dat we die play-off 3 ontliepen, dat geeft ons toch wat meer tijd om volgend seizoen voor te bereiden, zowel sportief als structureel”, aldus woordvoerder Chris Vandebroeck.

Vorige week werd in de dagbladen al druk gespeculeerd over een uitbreiding van Den Dreef, thuishaven van OHL. Momenteel kan de club 8519 toeschouwers herbergen. Daar wil OHL voor volgend seizoen minstens 800 zitplaatsen bij. “Door vakken M en N in de hoofdtribune een extra verdieping te geven zou dat kunnen, maar daarvoor hebben we de steun van de stad nodig. Eerstdaags gaan we daarvoor met hen rond de tafel zitten. Als tegenprestatie verwachten zij dat de club zelf ook investeert in bijvoorbeeld het onderhoud van het stadion en de organisatie van het parkeerterrein”, aldus Vandebroeck.

Het budget van OHL (om en bij de zeven miljoen euro) zal in eerste instantie niet substantieel veranderen. “Daarvoor is het nog wat vroeg. Al verwachten we wel dat een aantal bedrijven nu sneller geneigd zal zijn mee op de kar te springen. En dan denk ik vooral op het gebied van shirtsponsoring.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier