OHL wilde Dennis Praet huren van Anderlecht

© BELGA

Dennis Praet staat op de 20e speeldag met Anderlecht tegenover Oud-Heverlee Leuven, de ploeg waar het voor hem allemaal begon en die hem vorig seizoen wilde huren.

Dennis Praet staat op de 20e speeldag met Anderlecht tegenover Oud-Heverlee Leuven, de ploeg waar het voor hem allemaal begon en die hem vorig seizoen wilde huren.

Dat vertelt Paul Van der Schueren, gedelegeerd bestuurder van OHL en een goede kennis van de familie Praet, in Sport/Voetbalmagazine.

Hij was de man die in 2000 de aansluitingskaart van de zesjarige Dennis bij Stade Leuven in orde bracht. Praet speelde er twee jaar in dezelfde ploeg als een van de zonen van Van der Schueren.

Vorige zomer mocht de huidige bestuursman van OHL bijna opnieuw een aansluitingskaart van Dennis Praet ondertekenen. De Leuvense fusieclub, in 2011 gepromoveerd naar eerste klasse, had als spelverdeler Kevin Roelandts van Zulte Waregem gehaald, maar die kon in zijn eerste maanden allesbehalve overtuigen.

In overleg met de sportief verantwoordelijke polste Van der Schueren toen bij Dennis’ vader Herman – met wie hij nog steeds goede banden onderhoudt – naar de mogelijkheid voor een uitleenbeurt van diens zoon aan OHL.

Van der Schueren: “Dennis en zijn vader waren dat idee genegen, maar de jeugdverantwoordelijke bij Anderlecht stelde resoluut een njet tegenover een uitleenbeurt. Jammer, want hij had bij ons perfect in het systeem gepast, met zijn kwaliteit om tussen de linies te lopen. Je ziet nu ook bij Anderlecht dat hij voor ruimtes en mogelijkheden in het elftal zorgt.”

Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier