Olivier Renard: ‘Geen club in PO2 verdient Europees voetbal meer dan KV Mechelen’

© Belga

Voor het derde seizoen op rij begint KV Mechelen straks aan play-off 2. Met welk gevoel?

Olivier Renard in Sport/Voetbalmagazine: “Met een positiever gevoel dan de vorige seizoenen, toen we play-off 1 nipt misten, zoals Cercle Brugge dit jaar. Nu zijn we al enkele weken ingesteld op play-off 2. Ook op fysiek vlak is de opbouw anders.”

“Ik zeg niet dat we de laatste drie matchen van de reguliere competitie lieten vallen, maar de voornaamste doelstelling is toch al enkele weken: goed zijn in play-off 2. We weten dat wij de laatste jaren in de reguliere competitie zevende, zevende en negende werden. Op papier doet geen andere club in play-off 2 beter.

“We gaan alles geven om die finale te kunnen spelen tegen de vierde uit play-off 1. En het klopt dat het niet normaal is dat we nog over Europa kunnen praten, maar in dit dwaze systeem is een Europees avontuur voor een ploeg uit play-off 2 nu eenmaal nog altijd mogelijk.”

“Het is eigenlijk te vroeg om het daar al over te hebben, maar in play-off 2 is er alvast geen andere club die het meer verdient om naar Europa te gaan dan KV.” (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier