Omkoopaffaire Standard: José Riga dient klacht in

© Belga

Ex-Standardtrainer José Riga dient een klacht in wegens laster. Zijn naam wordt genoemd in de omkoopaffaire die Standardvoorzitter Bruno Venanzi aan het licht bracht.

José Riga wordt door verschillende media genoemd als de coach die vorig seizoen door een voetballer van Standard zou zijn betaald om te mogen spelen. De huidige coach van tweedeklasser Metz schreeuwde al eerder zijn onschuld uit en wordt daarin nu gesteund door zijn huidige voorzitter Bernard Serin. Die laat op de website van Metz weten dat Riga een klacht wegens laster zal indienen.

‘De recente verklaringen van Bruno Venanzi deden de voorbije dagen veel stof opwaaien in de media. De Standardvoorzitter maakte geruchten over de interne keuken van de Belgische club publiek. In het kader van de beschuldigingen die in de media zijn verschenen, nemen we akte van het feit dat Standard heeft beslist klacht neer te leggen tegen X. Daarnaast stellen we vast dat bepaalde personen die geviseerd worden door de geruchten, klacht zullen neerleggen wegens laster. Dat is ook het geval voor onze hoofdtrainer José Riga.’

De Metz-voorzitter wijst erop dat het dossier nu in handen is van het gerecht. ‘Zij alleen zullen de zaken moeten verduidelijken. Bijgevolg zullen wij hierover geen verdere commentaar leveren.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier