Onze mening: wat doet Genk tegen Stuttgart?

© BELGA

De Limburgers haalden in Duitsland een 1-1-gelijkspel en hopen zonder topschutter Jelle Vossen de achtste finales van de Europa League te bereiken.

Volgens Jan Hauspie zal ook straks het verschil niet groot zijn. “1-0 lijkt een realistische gok, rekening houdend met het thuisvoordeel en Genks offensieve kracht”, weet hij. “Afgaand op het heenduel ontlopen beide teams elkaar weinig. Nooit eerder in zijn vijfentwintigjarig bestaan bereikte RC Genk de zestiende finales van een Europees toernooi. Als het vanavond VfB Stuttgart uitschakelt, doet het nog straffer. De uitgangspositie is prima, Stuttgart een tegenstander in mindere doen, al herpakte het zich afgelopen weekend enigszins in de Bundesliga.”

Matthias Stockmans denkt dat het een 0-0-gelijkspel wordt en Genk doorgaat. “Met een 1-1 uit de heenmatch ligt alles nog open”, oordeelt hij. “Net daarom is de kans groot dat het een gesloten wedstrijd wordt, waarin beide ploegen de risico’s zullen schuwen om dan in de tweede helft (voorzichtig) de sleutel van het slot te halen. Stuttgart kon afgelopen weekend tegen Hoffenheim voor het eerst sinds 1 december van vorig jaar nog eens de nul houden en tankte zo op defensief vlak alvast vertrouwen. Daartegenover staat dat de Duitsers sowieso een keer moeten scoren willen ze doorstoten, maar Genk – dat in Europa steevast voor meer organisatie en de tegenaanval kiest – moet in staat zijn de nul te houden tegen een ploeg die niet bepaald uitblinkt in efficiëntie.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier