Onze voorspelling voor Anderlecht – AZ

© BELGA

Beleeft Maarten Martens een succesvolle terugkeer in het Constant Vanden Stockstadion?

De heenwedstrijd eindigde op 1-0 voor AZ.

Jan Hauspie: 2-0, Anderlecht plaatst zich na verlengingen

Anderlecht liet eens geen steek vallen in de eigen Jupiler Pro League na een Europese opdracht. En ook al won het zonder glans van Westerlo, laten we er toch maar een gunstig voorteken in zien. AZ ging immers wel zwaar onderuit in Nederland, 3-0 tegen FC Utrecht. Een mentaal voordeel voor Anderlecht, te meer daar AZ zijn overwicht in de heenwedstrijd slechts minimaal wist uit te buiten. Met Suárez er weer bij moet Anderlecht in staat zijn om voldoende afstand te nemen. Desnoods in de verlengingen, geholpen door het thuisvoordeel.”

Bruno Govers: 3-1, Anderlecht gaat door na verlengingen

“Anderlecht kent in eigen land weinig problemen met de topploegen, wat zich vertaalt in een mooie 28 op 30. Maar tegen de zogenaamde kleintjes vergaarde paars-wit in totaal slechts 31 op 48. Tegen AZ zal er veel inspiratie en overgave nodig zijn, wat mogelijk wordt met een deze keer volledig fitte Suárez vanaf de aftrap. Alle competities samen zit Anderlecht dit seizoen aan een gemiddelde van drie doelpunten per duel, wat het beste doet verhopen. Wanneer ze dit ritme kunnen aanhouden, hoeven ze zich dus weinig zorgen te maken over een tegentreffer.”

Matthias Stockmans: 2-1, Anderlecht ligt er uit

“De aanwezigheid van Maarten Martens betekent een serieuze domper voor Anderlecht, want de middenvelder is bij uitstek de man van de doorsteekballetjes. In een duel tussen een ploeg die moét komen en een team dat mag afwachten, kan zo’n type speler doorslaggevend zijn. Ook al omdat de defensie van Anderlecht de voorbije weken geen al te beste indruk liet. Anderzijds mag verwacht worden dat, met Suárez er weer bij, Ariël Jacobs zijn voorlinie opnieuw zal zien swingen. Gezien de al even twijfelachtige status van het centrale verdedigersduo bij AZ (Moisander – Viergever) mogen dus ook van de thuisploeg minstens één of twee doelpunten verwacht worden. Maar net niet genoeg voor kwalificatie.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier