Onze voorspelling voor Club Brugge – Hannover 96

© BELGA

Zal Christoph Daum met een tactisch plan zijn landgenoten uitschakelen?

De heenwedstrijd eindigde op 2-1 voor Hannover.

Christian Vandenabeele: 2-1, Club Brugge gaat door na penalty’s

“Voor een plaats in de achtste finales volstaat 1-0-winst. Daar mag het ‘gedisciplineerde’ Club van Daum toe in staat geacht worden. De beste indruk liet het met Van Acker naast Zimling voor de verdediging: de ene blijft daar als een echte verdedigende middenvelder, de andere zorgt met verticale loopacties ook geregeld voor offensieve beweging en een extra man in de zestien meter. Dan kan Vázquez doen wat hij het best kan: met precieze passen Refaelov, Lestienne en Akpala vrijspelen. Spannend belooft het tot het einde te worden. Eén keer scoren in negentig minuten moet kunnen, maar de vraag is: kruipt Club bij een voorsprong weer achteruit en hoeveel druk kan het dan weerstaan?”

Peter T’Kint: 1-1, Club Brugge ligt eruit

“Het wordt kantje-boordje bij de terugwedstrijd in het Jan Breydelstadion. Een slecht veld, een mentaal wat aangeslagen ploeg, de laatste Noorse aanwinst Mushaga Bakenga en doelman Bojan Jorgacevic niet speelgerechtigd, Vadis Odjidja nog geblesseerd en Ryan Donk ook de koop toe geschorst. Wij vrezen dat Hannover 96 het na een spannende negentig minuten nog net zal kunnen redden. In 2012 verloor het team van coach Mirko Slomka nog niet. Europees scoorde het altijd, op één wedstrijd na: die in Luik tegen Standard, de enige die werd verloren.”

Bregt Vermeulen: 1-1, Club Brugge ligt eruit

“Door de schorsing van Donk en de blessure van Stenman is de vraag hoe Daum zijn verdediging zal herschikken. Niet echt hoopgevend was de prestatie van Högli als linksachter tegen KV Kortrijk. Daarnaast komt er met Almebäck of Marcos wellicht één defensieve pion in de basiself die in het verleden niet al te veel vertrouwen inboezemde bij dit soort belangrijke wedstrijden. Club Brugge moet in zijn drang om zelf te scoren, opletten dat het niet al te veel ruimte in de rug van de defensie laat, waar vooral Mame Diouf, een van de snelste spitsen van de Bundesliga, in zou kunnen duiken. Op een verschrikkelijk zwaar veld zal het sowieso geen verfijnde partij worden. Dan is het uitkijken hoe Vázquez en Refaelov, de mensen van wie de ideeën verwacht worden, daarmee zullen omgaan.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier