Onze voorspelling voor Standard – Wisla Krakau

© BELGA

Geraakt de ploeg van José Riga voorbij stugge Polen?

De heenwedstrijd in Krakau eindigde op 1-1.

Frédéric Vanheule: 1-0, Standard gaat door

“Standard zal op zijn hoede moeten zijn voor twee heel belangrijke details. Een volledige concentratie bij stilstaande fasen, want bij de vijf laatst geïncasseerde tegendoelpunten (in Krakau en bij SV Zulte Waregem) vielen er vier na corner of vrije trap. Maar er is ook het feit dat de Polen bij hun succesvol verlopen Europees parcours tot nu toe op verplaatsing altijd scoorden. De snelheid en het opportunisme van Tchité kunnen echter een doorslaggevende factor vormen.”

Pierre Bilic: 2-1, Standard gaat door

“De Rouches voelen de vermoeidheid voor het moment, want de jonge ploeg van José Riga zit al aan meer dan veertig wedstrijden. Door de korte winterstop moeten de reserves nu al worden aangesproken. Door de afwezigheid van enkele basisspelers (Vainqueur en Kanu zijn geschorst, aanvoerder Van Damme is geblesseerd) vormen een bijkomende handicap. Maar het team en het publiek willen zich kwalificeren, om een passende hommage te brengen aan de afgelopen weekend overleden fysiektrainer Guy Namurois.”

Geert Foutré: 2-1, Standard gaat door

“Standard zit in een mindere periode en mist rustbrenger Vainqueur, maar de gevaarlijke Mémé Tchité – nog niet in bloedvorm – is terug. Het stadion is nog niet uitverkocht, maar met de steun van het eigen publiek moet zelfs een aarzelend Standard op basis van de goeie organisatie in zijn vorige Europese wedstrijden in staat zijn om Krakau af te houden. Al wordt het waarschijnlijk bibberen tot het einde, en deze keer niet van de kou.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier