Onzekerheid in dossier Propere Handen hypothekeert werking Waasland-Beveren

Danny De Maesschalck

Als het van de Wase club afhangt, mag de bond snel een verdict in het matchfixingdossier vellen.

Veel meer dan dossiers voorbereiden kan hij momenteel niet, zucht Danny De Maesschalck, sportief verantwoordelijke van Waasland-Beveren. Dus gaat hij vaak scouten en stelt hij verslagen op over potentiële nieuwkomers.

De Waaslanders zoeken een nieuw type spits, een ervaren middenvelder, een nieuwe doelman nu Davy Roef te kennen gaf dat hij naar Anderlecht wil terugkeren (om allicht te worden uitgeleend/doorverkocht), en ook twee nieuwe flankspelers. Het beweegt immers rond Nana Ampomah (links) en Aleksandar Boljevic (rechts). Aan Adnan Custovic, wiens optie op een extra seizoen werd gelicht, om een en ander tot een ploeg te kneden.

Ligt wel al vast voor volgend seizoen: Jur Schryvers. Zou graag blijven: Louis Verstraete, die na zijn uitleenbeurt terug keert naar KAA Gent. De Maesschalck: ‘Maar gesprekken over hem zijn op dit moment niet concreet.’ Ook andere gehuurde spelers, onder meer Franko Adrijasevic (KAA Gent), keren terug naar hun club.

De reden voor de patstelling is bekend: het onderzoek naar matchfixing dat de bond op dit moment voert en het duel KV Mechelen – Waasland-Beveren van vorig seizoen. Twee topfiguren uit de club, voorzitter Dirk Huyck en financieel directeur Olivier Swolfs, werden onlangs voor een tweede keer door de voetbalbond gehoord.

Dit keer konden ze meer vertellen dan de eerste keer. Toen hadden de advocaten die hen bijstonden gevraagd om zo discreet mogelijk te zijn, op vraag van justitie mochten ze immers hun verhaal niet doen aan derden. Pers, bond, buitenstaanders… Toen het gerecht zelf zijn informatie over matchfixing doorspeelde aan de voetbalbond, viel dat bezwaar weg. En konden ze zich verdedigen.

De Maesschalck: ‘We wachten nu af. Deze zaak heeft ons al veel geld gekost, commercieel inzake sponsors, sportief in de uitbouw. Het verlamt de werking. We hopen op een snelle beslissing.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier