Onzekerheid regeert bij KV Kortrijk

© Belga
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

In Kortrijk wacht zowat iedereen op een boodschap van Vincent Tan, de nieuwe, Maleisische eigenaar van de club met stamnummer 19.

KV Kortrijk verloor zondagavond met 5-2 in Charleroi in een wedstrijd zoals het er in play-off 1 al wel meer speelde: bij momenten goed gevoetbald, maar bij balverlies geregeld genadeloos gepakt in de omschakeling. De wil om er het beste van te maken, was aanwezig, maar de scherpte was toch iets minder. De gebeurtenissen van de voorbije week verspreidden de aandacht: het nieuws dat de coach naar KV Oostende vertrekt, de vernietigende reactie van de voorzitter en een deel van de harde supporterskern daarop én de verkoop van de club aan de Maleisiër Vincent Tan.

Van zijn spelers geniet Yves Vanderhaeghe wel nog het respect. Zij begrijpen ook zijn keuze. Brecht Capon verwoordde het treffend: ‘Financieel zijn de verschillen te groot.’ Met andere woorden: wie zo ’n aanbod krijgt, legt het niet naast zich neer. Ook omdat er momenteel nog weinig zekerheden zijn bij KV Kortrijk. De verkoop van de club aan een excentrieke Aziatische miljardair werd begeleid door welluidende verkoopspraatjes, maar de enige zekerheid is momenteel dat de familie De Gryse er beter van is geworden. Het kan natuurlijk altijd dat de heer Tan door Onze Lieve Heer naar Kortrijk is gezonden om de club en het voetbal in de regio duurzaam te ontwikkelen, maar voor hetzelfde geld komt hij er bijvoorbeeld gewoon louter voor eigen zak een carrousel van goedkope niet-EU-spelers opzetten. Wat de man uit het Verre Oosten precies in Kortrijk komt doen, hoopt burgemeester en KVK-supporter Vincent Van Quickenborne donderdag tijdens het blitzbezoek van de Maleisiër aan zijn stad van hem persoonlijk te vernemen.

In afwachting van duidelijkheid zette de ervaren Franse verdediger Benoît Poulain zaterdag in Het Laatste Nieuws de toon: ‘Ik maak me zorgen over de bedoelingen van de nieuwe eigenaar en dus ook over de toekomst van de club.’ Zo zijn er momenteel veel in Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier