Ook Oostende verhuist niet

© ImageGlobe

KV Oostende-voorzitter Yves Lejaeghere ontkent dat de club naar Antwerpen of Waregem verhuist. Hij had wel een voorakkoord om zijn aandelen te verkopen aan Patrick Decuyper van Zulte Waregem

KV Oostende-voorzitter Yves Lejaeghere ontkent dat KV Oostende naar Antwerpen of Waregem verhuist. De promovendus speelt volgend seizoen in het eigen Albertpark in eerste klasse, zei hij op een persconferentie. Lejaeghere had wel een voorakkoord om zijn aandelen te verkopen aan CEO Patrick Decuyper van Zulte Waregem, maar dat lijkt niet meer door te gaan. Volgens Lejaeghere wilde Decuyper het stamnummer van Zulte Waregem overbrengen naar Antwerpen en zou KV Oostende verhuizen naar Waregem. Nadat het oorspronkelijke plan om Zulte Waregem te verhuizen in scherven uiteenviel, zijn Antwerps burgemeester Bart De Wever, een groep investeerders en Patrick Decuyper overgeschakeld op ‘plan B’, schrijven enkele kranten. Een onbekende groep investeerders is er volgens de kranten in geslaagd om het stamnummer 31 van KV Oostende over te kopen en kan de club op die manier zonder problemen verhuizen naar Antwerpen.

Voorakkoord

Lejaeghere ontkent dat maar geeft wel toe dat er contact was met Decuyper. Meer zelfs: beide heren tekenden een voorakkoord om Lejaegheres aandelen van de club te verkopen aan Decuyper. Oostende zou een aantal spelers kunnen lenen van Zulte Waregem, terwijl Lejaeghere voorzitter zou blijven en een deel van zijn investering kon terughalen.

Maar Decuyper had grotere plannen. Zo zou hij het stamnummer van Zulte Waregem overbrengen naar Antwerpen en zou KV Oostende verhuizen naar Waregem.

Lejaeghere: ‘We hebben daar even over gebrainstormd. Er was zelfs sprake van gratis abonnementen en gratis vervoer van de Oostendenaars naar Waregem. Maar dat plan was onrealistisch en we kunnen dit niet maken tegenover onze supporters, het bestuur en de stad Oostende. Decuyper heeft geen rekening gehouden met de gevoeligheden.’

Promotie

Volgens Lejaeghere zal het nu zo’n vaart niet lopen omdat het voorakkoord niet sluitend is. ‘Decuyper zal wel zo verstandig genoeg zijn om dat voorakkoord nu terug in te trekken’, aldus Lejaeghere, die Decuyper een slimme strateeg noemde. Bovendien kan de deal niet doorgaan omdat KV Oostende promoveerde en Decuyper volgens de regels van de Belgische Voetbalbond (KBVB) geen eigenaar van twee eersteklassers mag zijn.

Lejaeghere wil echter nog altijd af van zijn aandelen. ‘Maar mijn aandelen gaan niet naar iemand die hier niet wil blijven. Ik zak nog liever naar tweede klasse dan verraad te plegen’, aldus de voorzitter.

Na afloop van de persconferentie drongen een twintigtal supporters het stadion binnen. De voorzitter riep de supporters apart om persoonlijk uitleg te geven over de situatie. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier