Ook Steven Defour stopt als Rode Duivel

Steven Defour © Belga Image

Na Radja Nainggolan zet ook Steven Defour (30) een punt achter zijn interlandcarrière. De middenvelder van Burnley zegt dat hij alles op zijn clubcarrière wil zetten.

Defour plaatste op zijn Twitteraccount een videoboodschap, met als bijschrift ‘All good things come to an end‘ (Aan alle mooie dingen komt een einde).

Geen WK

Defour revalideert nog volop van een knieblessure en greep daardoor naast een selectie voor het WK in Rusland. In de videoboodschap zegt de ex-speler van onder andere Genk, Standard en Anderlecht dat ‘het in het begin al vrij duidelijk was dat het WK een mission impossible zou worden’ en dat hij ‘om voor de hand liggende redenen’ niet naar het WK gaat.

‘Ik heb altijd gedacht dat het WK een van mijn laatste acties als international zou zijn. Mede door enkele zware blessures wil ik mijn carrière zolang mogelijk uitoefenen en daarvoor kan ik best alles concentreren op clubniveau’, gaat Defour verder.

‘Ik heb een heel lange carrière achter de rug als international. Ik heb een geweldige tijd gehad en wil daar iedereen voor bedanken, van staff tot spelers en supporters. Maar er staan veel spelers klaar en er komt een nieuwe generatie aan. Ik wens hen het allerbeste.’

52 caps

Defour speelde sinds zijn debuut in 2006 52 keer voor de nationale ploeg en maakte daarin twee goals. Hij was erbij op het WK van 2014 in Brazilië maar miste het EK 2016 in Frankrijk door een blessure.

Defour is na Nainggolan de tweede Rode Duivel die deze week afhaakt als international. De middenvelder van AS Roma nam dat besluit na zijn niet-selectie voor het WK.