Oostende wint bij Charleroi, Kortrijk en STVV spelen gelijk

Oostende viert.

Op de derde speeldag van de Jupiler Pro League heeft KV Oostende zaterdagavond een knappe driepunter mogen bijschrijven op het veld van Charleroi (1-3), terwijl KV Kortrijk en Sint-Truiden op hetzelfde moment bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Oostende schuift op naar een voorlopige vierde plaats in het algemene klassement met 6 op 9, terwijl de Carolo’s pas elfde staan met 3 punten. Kortrijk vat post op de achtste stek met 4 eenheden en STVV is na drie opeenvolgende gelijke spelen veertiende.

De Kustboys kwamen net voor het halfuur tegen de gang van het spel in op voorsprong op Mambourg. Robbie D’Haese (28.) vloerde Herve Koffi met een overhoekse knal. Na ruim 10 minuten werd de openingsgoal van Joris Kayembe namens de Zebra’s afgekeurd. Ken Nkuba (55.), die een panklare assist van Kayembe maar binnen te tikken had, hing de bordjes opnieuw in evenwicht in het Zwarte Land. Oostende klom een tweede maal op voorsprong toen Nick Batzner (66.) met een hobbelend schot kon afwerken. Een driedubbele wissel van Edward Still in het slotkwartier bracht geen zoden meer aan de dijk, integendeel: wisselspeler Kevin Ndicka (90.+6) legde diep in de toegevoegde tijd de eindscore vast.

Kortrijk en STVV scoren niet

In het Guldensporenstadion stond de brilscore na 90 minuten nog op het bord in de confrontatie tussen de Kerels en de Kanaries. Waar de Kortrijkzanen in de eerste helft dominanter waren, hadden de Truienaars na de pauze meer overwicht. Franck Boya zag de 0-1 in de 81e minuut uiteenspatten op de paal.

Eerder op de dag triomfeerde een dartel Racing Genk met 4-2 tegen een efficiënt Eupen. Later op zaterdag maakt vicekampioen Union Sint-Gillis nog de verplaatsing naar KV Mechelen, dat zijn eerste punt(en) van het seizoen wil pakken vanaf 20u45. Zondag volgen er opnieuw vier confrontaties. Sclessin is om 13u30 het toneel voor het duel tussen Standard en Cercle Brugge. AA Gent ontvangt promovendus Westerlo (16u00), terwijl RSC Anderlecht na de nederlaag van vorig weekend tegen Cercle met Seraing een op papier hapklare brok voor de kiezen krijgt voor eigen volk (18u30). Antwerp en OH Leuven, de enige twee teams die na twee speeldagen nog geen puntenverlies leden, sluiten om 21u00 de derde speelronde af op de Bosuil, met als inzet de leidersplaats. Vrijdagavond al moest een wisselvallig Club Brugge vrede nemen met een 1-1 gelijkspel tegen een stug Zulte Waregem. De landskampioen is daardoor zijn nieuwe campagne in de vaderlandse competitie gestart met een ondermaatse 4 op 9. Essevee sprokkelde in de eerste drie matchen overigens hetzelfde puntentotaal.