Oostende wint in extremis van Club Brugge

Yassine El Ghanassy © BELGA

KV Oostende heeft in de openingswedstrijd van de tweede speeldag in de Jupiler Pro League de drie punten thuis gehouden tegen landskampioen Club Brugge. Yassine El Ghanassy knalde na een vlotte counter in de toegevoegde tijd (90.+1) de enige treffer tegen de netten knalde.

De thuisploeg schoot het best uit de startblokken en Vandendriessche vond al snel doelman Butelle op zijn weg, aan de overzijde redde Musona een kopbal van Denswil van de lijn. Diezelfde Musona was kort voor rust dicht bij de 1-0. Zijn voorzet week af op De Bock en belandde tegen de lat.

Na de pauze was het Club dat de beste start nam, Proto moest al snel een poging van Vormer keren. KVO reageerde via Musona, maar zijn (afgeweken) schot spatte opnieuw uiteen op de lat. Op het uur redde Butelle een trap van Yassine El Ghanassy. Nadien bleven echt grote kansen uit.

Counter

In de slotfase was Blauw-Zwart na een scrimmage dicht bij de 0-1, het doelpunt viel echter aan de overzijde. Na een Brugse hoekschop trapte Proto snel uit, de bal belandde bij Canesin en die vond Siani. De Oostende kapitein bediende in één tijd El Ghanassy en de winger nam Butelle te grazen: 1-0 en meteen feest tijdens de eerste competitiewedstrijd in de Versluys Arena.

De overige wedstrijden van speeldag twee worden zaterdag en zondag gespeeld. In de erg voorlopige stand hebben Club en Oostende elk drie punten.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier