Opnieuw kanker vastgesteld bij Cercle-doelman Miguel Van Damme

Miguel Van Damme © Belga Image

Bij Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme is opnieuw kanker vastgesteld, zo maakte Cercle bekend. De 25-jarige doelman werd nog maar begin dit jaar officieel genezen verklaard van leukemie, na een strijd van twee jaar en vijf maanden tegen de ziekte.

‘Cercle Brugge zal er alles aan doen om Miguel Van Damme en zijn familie tijdens dit proces te ondersteunen om zijn herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen’, klinkt het in een mededeling.

‘Miguel zijn genezing krijgt voor Cercle Brugge dan ook absolute topprioriteit. Uit respect voor Miguel zal Cercle Brugge komend seizoen zijn nummer 16 dan ook niet uitreiken binnen de spelersgroep.’

Contract

Bij Van Damme werd in juni 2016 bloedkanker vastgesteld, nadien bleef de Vereniging hem altijd steunen. In de zomer van 2017 mocht hij een contractverlenging ondertekenen in het Jan Breydelstadion en onlangs tekende hij nog bij tot medio 2020, met optie op een bijkomend seizoen.

Van Damme is sinds 2013 lid van Cercle Brugge. In het seizoen 2015-2016 verdedigde hij het doel van de West-Vlaamse club in 32 competitiewedstrijden. Daarna verdween het voetbal naar de achtergrond nadat bij de keeper leukemie werd vastgesteld. In september 2017 vierde hij zijn rentree in een bekerwedstrijd tegen Racing Genk. Dit seizoen verdedigde hij drie keer het doel van de Bruggelingen.

In Sport/Voetbalmagazine vertelde Miguel Van Damme begin april nog over zijn strijd tegen leukemie. Herlees zijn monoloog: ‘Soms sloeg de twijfel toe: zal ik hier nog doorkomen’