Orlando Sá riskeert drie speeldagen schorsing

Orlando Sá kan niet geloven dat hij van het veld wordt gestuurd. © Belga

Dat is de straf die het het Bondsparket voorstelt. De spits van Standard kreeg rechtstreeks rood voor natrappen in de competitiewedstrijd tegen STVV.

Bij een gelijke stand en met een mannetje minder trapte Orlando Sá van Standard na op Steven De Petter. Zijn actie bleef onbestraft want die speelde zich af buiten het gezichtsveld van scheidsrechter Boucaut. Die laatste werd echter verwittigd door de Video Assistant Referee (VAR) waardoor Boucaut alsnog besliste om de speler rechtstreeks rood te geven.

Het Bondsparket heeft nu een schorsingsvoorstel ingediend van drie speeldagen. Het is aan Standard om daarmee akkoord te gaan of niet. Voor de volgende partij, aanstaande vrijdag tegen Zulte Waregem, kan coach Ricardo Sá Pinto ook geen beroep doen op verdediger Collins Fai. Hij pakte twee keer geel tegen de Kanaries en is bijgevolg geschorst voor de volgende speeldag. Na de rode kaarten van Fai en Sá legde STVV de 1-0 eindstand vast.

Naast twee spelers zien de Rouches ook hun assistent-trainer gestraft worden. Het Bondsparket vordert een schorsing van 19 tot en met 25 augustus voor Da Mota. Hoofdtrainer Sá Pinto was achteraf niet te spreken over de wedstrijdleiding. ‘Fai wordt van het veld gestuurd terwijl hij de bal raakt, en daar krijgt de ref geen hulp van de VAR. De scheidsrechter heeft de match kapot gemaakt’, reageert hij.

Hieronder leest u de tweets van de Belgische voetbalbond over de schorsingsvoorstellen.

Van de assistent

En van Orlando Sá