Patrick Decuyper is ‘niet geïnteresseerd in Lierse’

Patrick Decuyper ontkent dat hij Lierse wil overnemen. © belgaimage

Lierse stelt deze week een nieuwe hoofdtrainer aan, terwijl het overnamedossier gewoon blijft doorlopen. Patrick Decuyper weerlegt het gerucht dat hij de ploeg uit 1B wil kopen.

Vandaag of morgen beslist Lierse wie de nieuwe hoofdtrainer wordt na het vertrek van Frederik Vanderbiest vorige week. De Brusselaar, inmiddels al aan de slag bij Roeselare als T2, was de verkeerde man op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Vanaf dag één werd hij door de supporters geviseerd omdat hij na de geliefde Eric Van Meir kwam en dat heeft hij op geen enkel moment kunnen omkeren.

De tegenvallende resultaten in play-off 2 en de 7 op 27 bij zijn ontslag in de huidige competitie hielpen daar niet bij. Evenmin het feit dat hij wekelijks de ploeg omgooide en lang met vijf verdedigers speelde. Een gebrek aan inzet kon men hem niet verwijten. Vanderbiest was de eerste die ’s morgens op het Lisp aankwam, en de laatste die er weer vertrok.

Een terugkeer van Van Meir lijkt uitgesloten na de breuk eind vorig seizoen. Het is niet uitgesloten dat interim-trainer Will Still verder zijn kans krijgt, ook al wordt die volgende week nog maar 25. Still is een voetbalfanaat en ligt goed bij de groep.

Een dure trainer wil Maged Samy niet aanwerven in volle overnamebesprekingen, maar de val naar de amateurafdeling moet absoluut worden vermeden. In dat geval is de club Lierse niet te verkopen aan het bedrag dat Wadi Degla verlangt. Dat ligt hoog, omdat de eigendom van de gronden erbij hoort.

Liefst zou Lierse zien dat de stad de gronden koopt en vervolgens het stadion verhuurt aan de club, maar die kans lijkt klein, nadat de stad die over niet zo heel veel financiële armslag beschikt, ook in het verleden heel omzichtig omsprong toen de club de hand uitstak.

Overnemers

Intussen lijkt een overname nog niet voor meteen. De voornaamste gegadigden blijven buitenlandse groepen uit Qatar en Japan. Dat Patrick Decuyper geïnteresseerd zou zijn om met een groep investeerders Lierse over te nemen, hoorden ze op het Lisp ook al. Dat werd, toen Lierse op Antwerp speelde voor de beker, ter sprake gebracht, omdat ook mensen van Antwerp het hadden gehoord.

Decuyper, die nog slechts sporadisch op de Bosuil verschijnt maar namens Antwerp nog wel potentiële commerciële partners aftast, ook in de regio Zuid-West-Vlaanderen, ontkende vrijdag een en ander met klem aan de telefoon. Decuyper: ‘Ik heb dat gerucht ook gehoord, maar dat klopt totaal niet. Ik heb nog niets ondernomen, en ben ook niet van plan dat te doen. Ik ben helemaal niet geïnteresseerd. Mocht het wel zo zijn, ik zou het u zeggen.’

Indertijd was het Decuyper die een aantal mensen van de JMG Academie van Lierse (onder wie het talent Théo Bongonda) weghaalde om een jeugdacademie in Waregem op te starten.

Vorige week zou nog een geïnteresseerde buitenlandse kandidaat het Lisp bezocht hebben. Klopt dat? Communicatieverantwoordelijke Ben Bruynseels: ‘Het officiële standpunt van CEO Jan Van Elst,die samen met Maged Samy het overnamedossier beheerst, is simpel: we geven geen commentaar betreffende overnames.’ Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier