Patrick Decuyper nu wel officieel bestuurder bij Antwerp

Patrick Decuyper (links) en Jan Michel (centraal): vennoten in de vzw RAFC. © BELGA

Met enkele maanden vertraging is de bestuurswissel op de Bosuil in het Staatsblad gepubliceerd.

De machtsovername van Patrick Decuyper bij tweedeklasser Antwerp is eindelijk geofficialiseerd. Decuyper hielp de club medio mei al aan een nieuwe licentie en gedraagt zich sindsdien als de nieuwe sterke man. Hij verwief ook bijna alle aandelen van de nv die de club bestuurt. Groot was dan ook de verbazing toen Sport/Voetbalmagazine in september bekendmaakte dat Decuyper officieel nog niet in het bestuur van de club zat. Verscheidene oud-bestuurders, onder wie voormalig gedelegeerd bestuurder Gunther Hofmans, kregen vervolgens van Decuyper de vraag om sommige documenten omtrent hun ontslag nog eens te tekenen.

De publicatie in het Staatsblad maakt nu duidelijk dat de nv Royal Football Club Management voortaan drie nieuwe bestuurders telt: ten eerste Decuyper zelf, ten tweede de bvba Goala en ten derde de bvba Pant. Die laatste twee zijn vennootschappen van Decuyper. De bvba Goala is eind 2014 door hem opgericht en heeft zijn maatschappelijke zetel in Waregem, op hetzelfde adres als Enfinity, het zonnepanelenbedrijf dat hij eind 2005 met Gino Van Neer uit de grond stampte. De bvba Pant richtte Decuyper samen met zijn vrouw op, ook in 2005. Die vennootschap is geregistreerd op hun thuisadres in Gent. Opmerkelijk bij Pant is dat er in het omschreven doel van de bvba een opsomming staat van liefst 46 heel uiteenlopende zaken. Een greep uit het aanbod: ‘sportmarketing’, ‘immobiliënvennootschap’, ‘psycholoog’, ‘broodjeszaak’ en zelfs ‘bloemist’.

Naast Decuyper en zijn twee vennootschappen zitten ook Dirk Stoop en Jan Michel nog in het bestuur van de nv rond Antwerp. Zij zijn respectievelijk ondervoorzitter en voorzitter van de vzw RAFC, waarin onder meer het stamnummer 1 en de clubkleuren zitten.