Patrick Vanoppen: ‘Ik speel niet met twee in één stadion’

© BELGA

Waarom ging Patrick Vanoppen, voorzitter van Beerschot, vorige week in Polen naar een congres over nieuwe stadions terwijl er in het Antwerpse stadiondossier geen lichtpunt te bespeuren valt? In Sport/Voetbalmagazine geeft Vanoppen het antwoord.

Patrick Vanoppen: “In de formateursnota van Bart De Wever (N-VA-voorzitter en winnaar van de verkiezingen in Antwerpen, nvdr) las ik dat de stad op korte termijn de site Petroleum-Zuid nog wil reserveren voor een nieuw stadion als de twee Antwerpse profclubs (Beerschot en tweedeklasser Antwerp, nvdr) ondubbelzinnig kenbaar maken dat ze daar samen in willen spelen. Dat gaat niet gebeuren; ik speel niet met twee in één stadion. Maar er zál een nieuw stadion voor Beerschot komen. En dus moeten we op de hoogte blijven van de laatste trends.

“We bezochten onder meer het stadion van Legia Warschau. Zet dat in België en je hebt het beste stadion van het land. Ginder was het niet eens geselecteerd voor het EK. Op zo’n congres wordt echt gelachen met België, terwijl verschillende clubs hier stappen willen zetten. Maar waar er twee profploegen zijn, of emoties in de politiek, is het heel moeilijk.” (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier