Pedersen: ‘De laatste zes maanden waren de beste uit mijn carrière’

© BELGA

Sport/Voetbalmagazine sprak met Nicklas Pedersen, de Deen die bij AA Gent Ilombe Mboyo moet doen vergeten. Enkele passages…

Nicklas Pedersen over…

…de samenwerking met Yassine El Ghanassy:

“Yassine mag dribbelen, want hij is er ongelooflijk goed in. Maar ik denk dat we als ploeg gevaarlijker zijn als we de bal snel rondspelen en voortdurend in beweging blijven. Dat komt wel, want op training ligt het niveau hoog.”

… zijn transformatie van nummer 10 naar spits:

“In het begin was ik zelf verrast dat het zo goed liep, maar ondertussen voel ik me echt goed op die positie. Dat heb ik gemerkt in de twee matchen toen Mboyo er nog bij was. De eerste die me in de spits wilde zien, was onze bondscoach Morten Olsen. Hij vindt dat ik zelfs nog brutaler moet worden, nog meer een killer in de box. Ik heb op dat vlak al veel vooruitgang geboekt, dankzij Mads Junker vooral. Hij was nochtans mijn concurrent in Mechelen, maar hij heeft me geleerd hoe ik slimmer kon lopen, en hoe ik ruimte kon maken voor mezelf en anderen.”

… zijn blessuregevoeligheid:

“Vorig jaar heb ik een match of 25 gespeeld, dat moet zowat mijn record zijn. Veertig matchen ga ik misschien nooit halen, maar 30 à 35 zou al heel mooi zijn. Het lijkt alsof ik altijd van die vreemde blessures oploop die niemand anders heeft. Dat mag nu wel eens stoppen. Altijd als ik op weg was naar mijn beste niveau, was er iets kleins dat me tegenhield. De laatste zes maanden zijn op dat vlak de beste uit mijn carrière geweest.” (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier