Perbet in Charleroi: een blij weerzien

Jérémy Perbet, hier nog bij KV Korfrijk, kreeg bij Charleroi een contract van drie jaar. © BELGA
Guillaume Gautier
Guillaume Gautier Journalist bij Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine.

Na een bescheiden doortocht in Gent, Brugge en Kortrijk keert de tweevoudige topschutter terug naar de plek waar hij zijn laatste successen boekte.

Er is twee jaar overheen gegaan. Charleroi wilde Jérémy Perbet eigenlijk helemaal niet laten vertrekken uit het Zwarte Land toen die in het seizoen 2015/16 topschutter in eerste klasse was geworden. Maar de Zebra’s hadden geen keuze. Het lot van de Fransman was verbonden aan Basaksehir, de Turkse club die de spits voor een seizoen had uitgeleend aan Charleroi. De Carolo’s konden de aanzienlijke transfersom niet ophoesten en zagen Perbet tekenen bij Gent, waar Hein Vanhaezebrouck op zoek was naar een goalgetter.

Een jaar later sprong Sporting weer in de dans. Gezien de goede verstandhouding tussen de directies van Charleroi en Gent, gesymboliseerd door de zomertransfer van Damien Marcq, koesterde het reële hoop. Maar tussen het miljoen dat de Buffalo’s vroegen en het budget dat Mehdi Bayat ter beschikking had gesteld, gaapte een te grote kloof. Tijd had raad kunnen brengen, maar Club Brugge, dat na de gezondheidsproblemen van Wesley en de chronische blessures van Abdoulay Diaby op zoek was naar een aanvaller, zag zijn kans schoon. Door de grote concurrentie in Brugge, en terwijl Charleroi het seizoen uitstekend begonnen was zonder hem, nam Perbet de wijk naar Kortrijk.

‘Had ik bij Charleroi kunnen blijven, dan was ik er ook gebleven, dat weet iedereen’, vertelde Perbet aan Sport/Voetbalmagazine aan het einde van de reguliere competitie in het Guldensporenstadion. ‘Het was gewoon een kwestie van centen.’ Door de goeie wil van het Brugse bestuur, dat een lagere prijs had weten te onderhandelen voor de handtekening van Clinton Mata, kon het huwelijk uiteindelijk toch voltrokken worden. Voor een half miljoen euro kon Perbet, die ook het hof werd gemaakt door Eupen, een verlengstuk breien aan zijn verhaal bij de Zebra’s.

Om de voor Charleroi aanzienlijke loonlast te temperen gaf de club aan haar favoriete goalgetter een contract van drie jaar, zodat die een zekere toekomst kan tegemoet zien tot zijn 36e verjaardag. Felice Mazzu droomt al van een 4-4-2 met Perbet aan de zijde van Kaveh Rezaei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier