Poppe: ‘Wij zijn het best voorbereid op eerste klasse’

© BELGA

Sport/Voetbalmagazine had een gesprek met Dirk Poppe, algemeen manager van kersvers eersteklasser Waasland-Beveren. Hij acht zich klaar voor de stap voorwaarts: ‘Wij zijn niet afhankelijk van één persoon, zoals Charleroi van Abbas Bayat.’

Dirk Poppe is al sinds 1994 betrokken bij de club. Eerst als trainer, sinds 1998 als manager. Eerste klasse komt niet te vroeg voor de fusieploeg, stelt hij in Sport/Voetbalmagazine. “Ik draai ondertussen al een tijdje mee in het voetbal. Ik heb een hekel aan prognoses, maar in alle nederigheid: we zijn het best voorbereid op eerste klasse.

“Dat gebeurt dankzij een heel goed gestructureerd bestuur: zeventien personen, bijzonder democratisch samengesteld met even veel zeggenschap. Waasland-Beveren hangt niet af van één persoon, zoals Charleroi van Abbas Bayat. Onze accommodatie werd al goedgekeurd door het ministerie en de infrastructuur is gewoon top. Alleen de veldverwarming moeten we nog in orde brengen, maar daar beschikken we over drie dossiers van evenveel firma’s.”

“De gemeente Beveren stelde zich garant om een go te geven bij promotie. En ook qua achterban mogen we gerust zijn: wij telden 1300 abonnees en speelden in tweede klasse gemiddeld voor 4000 supporters, ik geloof dat zoiets kan stijgen naar 3000 abonnees en maximaal 7000 fans. Je ervaart hier constant dat de goesting groot is om aan te knopen met de gouden tijden van Beveren. Het voetbal leeft in de streek. Naar Eupen trokken we met 1600 sympathisanten. Dat zegt genoeg, hé.”

Budget van 6 miljoen euro

“De honger naar eerste klasse bleek groot”, vervolgt Poppe. “Dit is een mooie beloning voor de mensen die in 1995, toen we aan de staart bengelden van tweede provinciale, hun passie en ambitie volgden. Het gevolg was dat we op zes jaar tijd opgingen naar tweede nationale. En behalve in derde klasse vertoefden we in elke reeks slechts een seizoen. Het zegt veel over de vastberadenheid, want van een kleine onbenullige ploeg uit Sint-Niklaas werden we pas echt volwassen na onze verhuis richting Beveren.”

“Beveren heeft een heel rijk voetbalverleden en het stadion, Waasland voegde daar zijn sterke organisatie aan toe. Wij beschikken niet over de grootste sponsors, maar over een vrij groot bestand aan trouwe partners. Vele kleintjes maken groot. Bovendien zitten we qua afzetgebied met een onontgonnen zone aan de Linkerscheldeoever en de Haven van Antwerpen. Daarover bestaan toezeggingen en openen zich nu plots poorten. Het zorgt ervoor dat we, ook door de toegenomen tv-gelden, kunnen uitpakken met een budget van 6 miljoen euro in plaats van 2,6 miljoen euro.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier