‘Premies bij Beerschot niet op tijd betaald’

© Belga

In de aanloop naar de 1-7-nederlaag tegen Club Brugge van zondag slaagde Beerschotvoorzitter Patrick Vanoppen er weer niet in om zijn spelers tijdig uit te betalen.

In de aanloop naar de 1-7-nederlaag tegen Club Brugge van zondag slaagde Beerschotvoorzitter Patrick Vanoppen er weer niet in om zijn spelers tijdig uit te betalen. Dirk De Vos, de nationaal verantwoordelijke van de spelersvakbond Sporta, zegt dat hij de laatste twee weken nieuwe klachten over Beerschot ontving. “Ik had een drietal spelers aan de lijn”, vertelt De Vos aan Sport/Voetbalmagazine. “Van hen hoorde ik dat er premies niet op tijd zouden betaald zijn.”

De Vos vermoedt dat het niet enkel om winstpremies gaat. “Omdat sommigen een redelijk bedrag noemen”, zegt hij, “en er de laatste tijd niet veel premies kunnen verdiend zijn (Beerschot boekte een 5 op 33, nvdr), ga ik ervan uit dat het ook over tekenpremies gaat. Tekengeld wordt soms in verscheidene keren betaald.”

Financiële zorgen

Vorige week haalde Adrie Koster, tot eind november hoofdtrainer op het Kiel, in het Nederlandse magazine Voetbal International “financiële zorgen” aan als reden voor zijn vertrek.

Het is niet de eerste keer dat Vanoppen met betalingsmoeilijkheden kampt. Dit en vorig seizoen kregen de Beerschotspelers hun loon ook al een paar keer te laat.

In het klassement komt Beerschot intussen in degradatiegevaar; de voorsprong op de voorlaatste is geslonken tot twee punten.

De club wil niet antwoorden op vragen die niet over het sportieve luik gaan.

Kristof De Ryck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier