Preud’homme belooft snelle beslissing over Mémé Tchité

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De kans lijkt reëel dat Mémé Tchité mag terugkeren in de A-kern van Club Brugge.

Mémé Tchité mag mogelijk terugkeren in de A-kern van Club Brugge.Trainer Michel Preud’homme belooft binnen de week een beslissing.

Mémé Tchité belandde bij Club Brugge helemaal op een zijspoor en traint met de beloften. Dat terwijl de spits blauw-zwart in 2012 circa 1,25 miljoen euro kostte en nog steeds 1,2 miljoen euro bruto per jaar verdient. Eind vorig seizoen was er interesse uit China, Rusland, het Turkse Besiktas en Eskisehirspor, maar dat draaide op niets uit.

Nu lijkt plots een comeback in de A-kern weer tot de mogelijkheden te behoren voor de spits die bij Club Brugge nog een contract tot media 2015 heeft. ‘Sinds kort zie je dat hij meer gemotiveerd is,’ zegt beloftencoach Bart Wilmssen in Het Laatste Nieuws.

Tchité kende zijn beste periode bij Standard onder Michel Preud’homme, de man die sinds enkele weken trainer is van Club Brugge. Wilmssen: ‘De komst van Preud’homme kan een factor zijn, maar er is ook het feit dat hij nu volledig blessurevrij is. Hij kan weer lachen, grapjes maken en zelfs een babbeltje slaan, terwijl hij voorheen toch meer op zichzelf was. En als het positief is, krijgt uiteraard ook Preud’homme dat te horen.’

Update: ‘Snel beslissen’

Op de persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen KV Kortrijk benadrukte Preud’homme dat er nog geen definitieve beslissing werd genomen over de al dan niet terugkeer van Tchité.

‘Er werden met alle betrokken partijen al goede gesprekken gevoerd, maar dé knoop werd nog niet doorgehakt. Dat zal tijdens het weekend of ten laatste begin volgende week gebeuren.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier