Pro League ‘begint proces tegen belastinginspectie, na inval’

Pierre François (met gele das), de CEO van de Pro League © BELGA

De Pro League, de koepel van voetbalclubs in eerste klasse, wil niet dat de fiscus haar vertrouwelijke gegevens inkijkt. Ze begint een rechtszaak tegen de inval waarbij de belastinginspectie massa’s gegevens kopieerde.

Dat meldt De Tijd.

Op 25 maart was de Bijzondere Belastinginspectie binnengevallen bij de Pro League en de voetbalbond. Daarbij werden toen heel wat computerbestanden gekopieerd.

De Voetbalbond verklaarde achteraf dat de controle deel uitmaakte van een onderzoek naar de voetbalsector in het algemeen. “De KBVB en de Pro League verlenen beide hun volle medewerking aan het onderzoek”, aldus een mededeling.

Maar nu blijkt dat de Pro League toch stevig in het verweer gaat tegen de inval van de fiscus. Volgende week vrijdag begint voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg een rechtszaak die de Pro League – zowel de vzw als de nv – aanspant tegen de belastinginspectie. De Pro League wil zo voorkomen dat de fiscus die vertrouwelijke informatie kan gebruiken. Welke gegevens ze wil afschermen, wordt niet gezegd.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier