Pro League en Voetbalbond gaan in beroep tegen beslissing van Brusselse rechtbank

Door de juridische demarche van Beerschot dreigt de competitie later van start te gaan. © belga

De Pro League gaat in beroep tegen de uitspraak in kortgeding van de voorzitter van de Brusselse rechtbank in eerste aanleg. Ook de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) tekent derdenverzet aan.

Het BAS besliste eerder deze week dat KV Mechelen en Waasland-Beveren niet kunnen degraderen, omdat de bondsactie in het kader van vermeende matchfixing op het einde van seizoen 2017-2018 te laat is ingesteld. Het arbitragecollege sprak zich nog niet uit over de grond van de zaak, maar liet in een tussentijds vonnis al wel weten dat de degradatie onmogelijk opgelegd kan worden. Andere straffen zijn wel nog mogelijk.

Maar Beerschot diende donderdag bij hoogdringendheid een eenzijdig verzoekschrift in tegen die tussentijdse beslissing van het BAS. De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg gaf de Antwerpse voetbalclub ook gelijk. De voetbalbond en Pro League moeten wachten tot het BAS zijn finale oordeel heeft geveld. Pas na die einduitspraak kunnen de reeksen volledig samengesteld worden. Door die juridische demarche van Beerschot, dreigt de competitie later van start te moeten gaan. Het BAS heeft namelijk tot eind augustus de tijd om te oordelen over het volledige dossier.

De Pro League tekent echter verzet aan tegen de beslissing in kort geding, meldt Het Laatste Nieuws. Aangezien Beerschot een eenzijdig verzoekschrift indiende, kon de Pro League zijn standpunt niet verdedigen. Dat beroep werkt opschortend, waardoor de competitie voorlopig in 1A zoals gepland op 27 juli en in 1B in het eerste weekend van augustus kan starten.

Net als de Pro League zal de KBVB derdenverzet aantekenen.