Pro League vraagt Nationale Veiligheidsraad om geleidelijke terugkeer publiek

De Pro League vraagt de Nationale Veiligheidsraad om de geleidelijke terugkeer van publiek naar de voetbalstadions donderdag op de agenda te zetten. Dat deelde de Pro League dinsdag mee.

“Na twintig officiële wedstrijden (de finale van de Croky Cup en de finale van 1B meegerekend) verloopt de heropstart van onze nationale voetbalcompetitie vlekkeloos”, zegt de Pro League. “De voetbalfan blijkt één van de betere leerlingen van de COVID-19-klas. Fans volgen de oproepen van de clubs en de Pro League om de wedstrijden van thuis uit te volgen bijzonder goed op.” Op 28 juli besliste de Pro League om de competitie zonder fans in de stadions aan te vatten.

“De financiële gevolgen daarvan zijn niet min. Het gaat om een verlies van enkele honderdduizenden euro’s per wedstrijd.”

De protocollen en de voorbereidingen voor een geleidelijke terugkeer zijn klaar. “Uit naam van onze clubs vragen we dan ook om deze geleidelijke terugkeer van publiek op de agenda van de Nationale Veiligheidsraad van 20 augustus te plaatsen, opdat wij vanaf september, in nauw en constructief overleg met alle stakeholders, opnieuw fans naar het voetbal kunnen brengen. De kwaliteit van de protocollen en plannen en de ervaringen van de voorbije wedstrijden tonen aan dat deze terugkeer op ordentelijke en veilige wijze kan en zal gebeuren.”