Pro League wil Ronny Verhelst houden

© BELGA

De belangenvereniging van eersteklassers wil het liefst een interimvoorzitter aanstellen in afwachting van de terugkeer van Verhelst.

Officieel is het nog niet, want zaterdag vergadert de raad van bestuur van de Pro League nog over het invullen van de opvolging van voorzitter Ronny Verhelst. Die moet terug naar Berlijn, om er de verkoop van zijn bedrijf te begeleiden. De verkoop was nochtans rond, maar stuitte op een njet van de Duitse raad voor mededinging. Er moet nu een nieuw overnamedossier worden opgestart en daardoor heeft Verhelst geen tijd meer voor zijn job in het voetbal.

Omdat iedereen in het voetbal vol lof was over de manier waarop Verhelst als (deeltijds) voorzitter aan de slag ging, wil men graag de man behouden. Nu een nieuwe procedure opstarten om een opvolger te zoeken, heeft weinig zin, aangezien zoiets tijd in beslag neemt, en Verhelst misschien wel snel weer vrij kan zijn, eens de overname van zijn bedrijf in Duitsland is afgerond. Uit de vorige selectieprocedure het nummer twee opvissen, wil men ook niet. Omdat het niet zeker is dat de man nog beschikbaar is én omdat die toch steeds met het label van nummer twee zou worden geconfronteerd.

Zaterdag vergadert de raad van bestuur, maar beslissingen worden daar vaak gewoon bekrachtigd, ze zijn al in de wandelgangen genomen. De kleinere clubs willen graag door met de huidige raad van bestuur, omdat die uitstekend werkt en in zijn afgeslankte functie tot betere vergaderingen kan komen. Omdat het beste leek om een onafhankelijke als interim-voorzitter naar te schuiven, waren er maar twee kandidaten: Peter Quaghebeur of José Zurstrassen. De keuze viel op die laatste. José Zurstrassen werd door Verhelst aangezocht om in de Pro League te stappen. Hij is de man achter Skynet en Keytrade en Mondial Telecom. Als hij ook van de grote clubs de zegen krijgt, kan hij aan de slag.

Nog dit: het door Verhelst bestelde evaluatierapport van de hervormingen van de competitie wordt in april geleverd. (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier