Profvoetballer van het Jaar: “Vossen verdient de prijs”

Jelle Vossen © Belga

Komende zondag 22 mei wordt in Tour & Taxis te Brussel het 28e gala van de Profvoetballer van het Jaar georganiseerd. Bart Raes, tv-gezicht van Belgacom, overloopt de genomineerden.

Komende zondag 22 mei wordt in Tour & Taxis te Brussel het 28e gala van de Profvoetballer van het Jaar georganiseerd. Een verkiezing waarvoor liefst 340 profs uit de Jupiler Pro League hun stem uitbrachten op de speler, scheidsrechter, trainer en doelman van het jaar. Bart Raes, tv-gezicht van Belgacom, overloopt de genomineerden.

Genomineerden ‘Profvoetballer van het Jaar’: Ivan Perisic, Jelle Vossen, Axel Witsel

Bart Raes: “Jelle Vossen zorgde er op zijn eentje voor dat RC Genk het hele seizoen een hoger niveau haalde, daarom verdient hij voor mij die prijs. Ondertussen bewees Vossen bij de Rode Duivels dat hij dergelijk niveau ook aankan, ondanks de twijfels vooraf. Hij is ongelooflijk efficiënt en na zijn verhuur aan Cercle Brugge kwam hij rijper terug. Hij kweekte het slechte kantje van een typische winnaar, en dat bedoel ik positief, want dat is nodig om mee te draaien aan de top.

“Axel Witsel wordt nu de hemel in geprezen, maar op het moment dat Standard diep zat, was Witsel niet de man die opstond en de kar trok. Je mag je niet blindstaren op zijn prestaties sinds maart. Daarom is Witsel voor mij de profvoetballer van de laatste maanden, Vossen van het jaar.

“Ivan Perisic is een voetballer met bijzonder veel kwaliteiten, maar hij kende een wisselvallig seizoen. Ik heb de indruk dat er nog wat draadjes loshangen in zijn bovenkamer. Ik weet dat de oudere mannen bij Club Brugge grijs haar krijgen van zijn gedrag en mentaliteit. Zijn gebrek aan werkkracht bij balverlies moet hij oplossen, anders komt hij in Duitsland nooit in de basisploeg.” (FV) De overige categorieën en genomineerden zijn:

Doelman van het Jaar: Thibaut Courtois, Sinan Bolat, Silvio Proto

Trainer van het Jaar: Frank Vercauteren, Peter Maes, Ariël Jacobs

Scheidsrechter van het Jaar: Frank De Bleeckere, Johan Verbist, Jérôme Efong Nzolo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier