Proto: ‘Gejouw en gefluit maakt deel uit van de folklore rond het voetbal’

© BELGA

De geladen match tussen Standard en Anderlecht zindert nog altijd na. Ook Silvio Proto komt in Sport/Voetbalmagazine nog één keer terug op de hectiek rond die topper.

De doelman van Anderlecht kan begrijpen waarom de KBVB en ook de Standarddirectie eerder mild waren in hun bestraffing van de fans die rookbommen op het terrein gooiden en ervoor zorgden dat die topper even stil gelegd werd.

Proto: “De schuldigen zijn gestraft en ik ga je misschien verrassen, maar ik zou het niet logisch gevonden hebben dat Standard een wedstrijd achter gesloten deuren had moeten spelen. Dat zou niet eerlijk geweest zijn tegenover alle brave supporters die rustig naar de wedstrijd komen kijken. Ik weet wel zeker dat lang niet alle Standardsupporters zo tekeer zouden gaan als die mensen achter mijn doel.

“Het grappige is dat ik tijdens de opwarming nog handtekeningen heb staan uitdelen. Terwijl ik dat aan het doen was werden die jongens uitgefloten door hun eigen supporters. Dan is het toch al ver gekomen, hé?”

Hoe komt het eigenlijk dat Proto op Sclessin altijd het mikpunt van de supporterstoorn is. Hijzelf heeft geen verklaring: “Ik heb geen idee. Maar dat gejouw en dat gefluit maakt deel uit van de folklore van het voetbal dus daar heb ik geen probleem mee. Waar ik wel een probleem mee heb is dat de KBVB me ervan beschuldigde de Standardsupporters te hebben uitgedaagd. Ze mogen er alle tv-beelden op nakijken, ze zullen geen enkele uitdagende beweging terugvinden. Denken ze daar nu echt dat ik een voetbalveld op kom met de intentie om de supporters van de tegenpartij te jennen? Dat is 5000 tegen één, die strijd kan ik nooit winnen.” (PD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier