Racing Genk grijpt tweede plaats met oplawaai voor Waregem

In het voetbal klimt Racing Genk met een 0-4 zege bij leider Zulte Waregem naar de tweede plaats in play-off I. Essevee heeft nog één punt voor op Genk en Anderlecht.

Op de zevende speeldag in play-off I heeft Racing Genk een fikse tik uitgedeeld aan Zulte Waregem . De Limburgers gingen de leider in eigen huis met 0-4 verslaan. Bij de rust was het 0-2. Dta betkent dat Standaard of Anderlecht, die zondag tegen elkaar spelen, een uitgelezen kans krijgen om de koppositie te grijpen.

Own-goal opent score

De 0-2 stond al na acht minuten op het bord. De 0-1 kwam er in de 4e minuut, door een own-goal van Bruno Godeau. Nog eens vier minuten later verdubbelde Steeven Joseph-Monrose de voorsprong.

Op het uur claimde Zulte Waregem een doelpunt, maar de vijfde scheidsrechter gaf aan dat de kopbal van Junior Malanda niet over de doellijn geweest was.

Kort nadat Benjamin De Ceulaar er in de 81e 0-3 van maakte, kende scheidsrechter Jerome Efong Nzolo Zulte Waregem een strafschop toe. Nadat Khaleem Hyland Thorgan Hazard foutief afstopte, mocht Mbaye Leye van op elf meter aanleggen, maar net als tegen Anderlecht trapte de Senegalees over.

Zeven minuten voor tijd legde Elianiv Barda de eindstand vast.

Genk tweede

In de stand klimt Genk voorlopig naar de tweede plaats op. Zulte Waregem blijft leider met 40 punten, één meer dan Genk en RSC Anderlecht (39). Standard volgt met 38 punten, voor Club Brugge (37) en Lokeren (31). Zondag ontvangt Anderlecht Standard en geeft Club Brugge Lokeren partij. (Belga/TV)