Radja Nainggolan keert terug bij Rode Duivels

Radja Nainggolan bij AS Roma © BELGAIMAGE

Roberto Martinez heeft 27 Rode Duivels geselecteerd voor de WK-kwalificatie-interland tegen Griekenland (zaterdag 25 maart in het Koning Boudewijnstadion) en de oefenwedstrijd tegen Rusland (dinsdag 28 maart in Sotsji).

Meest opvallende naam op het lijstje van de bondscoach is die van Radja Nainggolan, die terugkeert in de groep.

‘Il Ninja’, in uitstekende doen bij AS Roma werd in november verrassend niet opgeroepen maar is er nu opnieuw bij. ‘Radja verdient deze selectie’, aldus Martinez. ‘Hij speelt momenteel op een indrukwekkend niveau.’

Bij Roma speelt Nainggolan in een iets andere rol dan bij de nationale ploeg, bij zijn club staat hij iets hoger. In de nationale ploeg is er vooraan bijzonder veel concurrentie, maar dat vindt de bondscoach geen probleem. ‘Radja straalt energie en intensiteit uit en doet het uitstekend in zijn andere rol. Dat is ook bij de Duivels een extra optie. Tussen mij en hem speelt er niets, we hoeven niets uit te klaren’, aldus Martinez

Ook Axel Witsel, sinds kort in China aan de slag, blijft gewoon Rode Duivel. Ook Matz Sels, als een van de vier keepers, kreeg ondanks zijn bankzittersstatuut bij Newcastle een selectie. Wolfsburg-goalie Koen Casteels is er voor het eerst sinds lang opnieuw bij, Anderlecht vaardigt youngsters Tielemans en Dendoncker af.

De naam van Vincent Kompany – zo goed als geen speelminuten bij Manchester City – stond vrijdag tijdens de persconferentie in het National Football Center in Tubeke niet op het papiertje van de bondscoach. Thorgan Hazard en Steven Defour zijn geblesseerd, Nicolas Lombaerts kreeg geen oproeping.

Met Griekenland krijgen Eden Hazard en ploegmaats volgende week de nummer twee uit hun WK-kwalificatiegroep over de vloer, voor beide teams wordt het hun vijfde partij in groep H. België leidt autoritair met twaalf op twaalf, de Grieken hebben slechts twee puntjes minder. Mits winst zetten de Belgen dus een eerste stap richting WK van volgend jaar.

‘We kijken al langer uit naar dit duel’, klonk het bij de bondscoach. “Griekenland is ook ongeslagen, het wordt een echte test. We spelen opnieuw voor een vol huis en willen onze fans een onvergetelijke avond schenken’.

Een dag na de confrontatie met Griekenland – die dus in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion gespeeld wordt – reizen de Duivels door naar Rusland. Daar ontmoeten ze op dinsdag 28 maart WK-organisator Rusland in het Fisht Stadium in Sotsji. ‘Spelen in een van de stadions voor het WK van 2018 wordt speciaal’, meldde Martinez nog.