Ramzy: ‘Ik vind Lierse de juiste plek op het juiste moment’

© IMAGEGLOBE

Hany Ramzy, de Egyptische trainer van SK Lierse, legt in Sport/Voetbalmagazine onder meer uit waarom hij voor België koos om zijn nieuwe carrière te starten.

Hany Ramzy, de Egyptische trainer van SK Lierse, legt in Sport/Voetbalmagazine onder meer uit waarom hij voor België koos om zijn nieuwe carrière te starten.
Hany Ramzy: “Waarom ik met mijn verleden als speler juist nu trainer wilde worden van Lierse? Omdat ik Lierse de juiste plek vind op het juiste moment. Het is niet omdat je een grote speler geweest bent dat je als trainer bij een grote club moet beginnen. Ik wil mijn loopbaan als trainer op de juiste manier uitbouwen, net zoals ik dat als speler heb kunnen doen.”

“Of ik met Lierse geen risico neem? Dat is zo, maar risico’s nemen hoort bij het voetbal. Je moet soms risico’s durven nemen om succesvol te zijn. Lierse is als trainer mijn eerste opstapje in Europa.”

“Mijn eerste club als speler in Europa was Neuchâtel Xamax: ook niet meteen een Europese topclub, maar ik heb er hard gewerkt om hogerop te kunnen geraken en dat is me gelukt. Dus werk ik nu weer hard om hogerop te geraken naar – waarom niet opnieuw – Duitsland?

“Na de Olympische Spelen had ik een paar aanbiedingen uit de Verenigde Arabische Emiraten en één uit Qatar, maar ik koos voor Lierse. Mijn doel is trainer te worden in Europa. Misschien zien veel Europese trainers dat op dit moment anders, maar het topvoetbal wordt hier gespeeld. Waarschijnlijk krijg je ginder meer geld, maar daar is het me op dit moment niet om te doen.”

“Een trainersloopbaan uitbouwen moet je volgens mij op dezelfde manier aanpakken als een spelerscarrière. Dan kijk je ook niet in de eerste plaats naar geld, maar je probeert de juiste stappen te zetten omdat je weet dat, als je dat doet, je steeds hoger geraakt en het geld vanzelf volgt.” (GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier