RC Genk stuurt Tornike Okriashvili naar B-kern

Tornike Okriashvili © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

RC Genk heeft zijn Georgische international Tornike Okriashvili met onmiddellijke ingang naar de B-kern verwezen na een nieuw incident.

‘Okriashvili had zich deze ochtend na zijn interlandverplichtingen terug moeten aanmelden voor de ochtendtraining maar daagde niet op,’ zegt de Limburgse club in een mededeling. ‘Na kort overleg tussen de sportieve staf (Alex McLeish & Gunter Jacob) en algemeen directeur Patrick Janssens werd beslist dat de speler naar de B-kern verhuist tot zijn gedrag dat van een voorbeeldig profvoetballer is’.

Incidenten

Okriashvili, een 22-jarige middenvelder, speelt sinds deze zomer voor Genk en groeide meteen uit tot een sleutelspeler. Zijn eerste twee maanden in België verliepen echter allerminst onopgemerkt. In augustus was de Georgiër in een dronken bui slaags geraakt met zijn ploegmaat Anele en vervolgens van de weg werd geplukt door de politie.

Wat later zat hij drie dagen vast op de luchthaven van Istanbul toen hij uit Tbilisi terugkeerde van een interland met Georgië. Zijn Belgische verblijfsvergunning bleek niet in orde te zijn en de Turkse autoriteiten weigerden hem door te laten reizen.

In een interview met Sport/Voetbalmagazine begin deze maand nam zijn zaakwaarnemer Mame Amirov het nog op voor Okriashvili, maar tegelijkertijd riep hij zijn speler ook tot de orde.

International

Okriashvili trof dinsdag nog raak voor zijn land in de EK-kwalificatiematch tegen Gibraltar (0-3 winst). Eind september maakte hij een wondermooie treffer (bekijk de video) tegen Ierland, die echter niet kon verhinderen dat Georgië dat duel verloor.

Vergadering

Genk organiseert vanavond overigens een uitzonderlijke vergadering met een vijfhonderdtal supporters, in de hoop de rust te doen terugkeren. De supporters mogen vragen stellen aan voorzitter Herbert Houben, Janssens en McLeish.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier