RC Genk weigert bod van Aston Villa op Christian Benteke

© Belga

Zaakwaarnemer Eris Kismet ontkent dat aanvaller in staking is gegaan.

Aston Villa heeft bij RC Genk bot gevangen met een bod op Rode Duivel Christian Benteke. Dat melden verschillende Britse media. Paul Lambert, de manager van de Engelse club, wil Benteke graag nog voor het sluiten van de transfermarkt aan zijn kern toevoegen en bood gisteren, zo weet de Britse openbare omroep BBC, circa 7 miljoen euro voor de aanvaller.

Eris Kismet, de zaakwaarnemer van Benteke, bevestigt dat Aston Villa een bod heeft gedaan. “Ze vergelijken hem met Eden Hazard, hoewel hij nog maar in één wedstrijd voor België startte”, zei Kismet aan de BBC. Aston Villa bevestigt enkel zijn interesse in Benteke, maar geeft geen commentaar op de berichten over een bod van de club.

RC Genk wil zijn koningskoppel Jelle Vossen/Christian Benteke echter niet uit elkaar zien gaan. Benteke scoorde dit seizoen reeds drie doelpunten in vijf competitiewedstrijden en was ook aan het kanon in de oefeninterland tegen Oranje. Eerder verlengden de Genkenaars ook al het contract van Vossen tot juni 2017.

‘Benteke is ziek’
Volgens SkySports is Benteke, die afwezig was op de training van RC Genk, uit onvrede met het geweigerde bod in staking gegaan, maar zijn manager Eris Kismet ontkent dat. “Christian is ziek, maar zal donderdag waarschijnlijk spelen tegen Luzern,” zei hij aan de BBC.

Volgens Genk heeft de aanvaller last van een virale infectie. “Benteke werd door de clubdokter onderzocht en wordt voorlopig buiten de groep gehouden. In principe zou hij woensdagochtend opnieuw aansluiten en kunnen meetrainen”, luidt het.

ArsenalDe 21-jarige Belg van Congolese origine, die bij Genk nog een contract voor drie jaar heeft, gaf begin augustus in een interview met Sport/Voetbalmagazine al aan dat hij droomt van de Premier League, en dan in het bijzonder Arsenal.

Kismet: “Hij is niet altijd correct behandeld geweest door zijn werkgevers, behalve dan in Genk, en hij hoopt dat hij deze keer het recht heeft om zijn droom waar te maken.” (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier