Rechtbank koophandel verklaart Beerschot failliet

© Belga

De Antwerpse rechtbank van koophandel heeft voetbalclub Beerschot failliet verklaard.

De rechtbank van koophandel is het openbaar ministerie (OM) gevolgd in zijn vraag om voetbalclub Beerschot failliet te verklaren. De voorlopige bestuurders Paul Van Sant en Herman Hellenbosch werden als curatoren aangesteld om het faillissement verder af te handelen.Beerschot was er niet in geslaagd om vers kapitaal aan te trekken en verkreeg ook geen licentie om in eerste of tweede klasse te spelen, twee belangrijke voorwaarden om de continuïteit te garanderen. Beerschot geniet door de WCO-procedure nog tot 31 mei bescherming tegen zijn schuldeisers, maar het openbaar ministerie (OM) vorderde om die vroegtijdig te beëindigen omdat het toch geen zin meer heeft, en om de Antwerpse voetbalclub meteen ook failliet te verklaren.

De belangrijkste schuldeisers van Beerschot, de Duitse investeerdersgroep Advancesport en oud-Beerschot-voorzitter Paul Nagels, steunden de vordering van het openbaar ministerie.

Stamnummer

De advocaten van Beerschot voerden geen betwisting. Ze konden niet ontkennen dat aan alle voorwaarden voldaan werd om het faillissement uit te spreken, maar verkiezen toch het scenario van de vereffening, omdat dan het stamnummer 3530 van Beerschot behouden blijft. Bij een faillissement verdwijnt dat.

De voetbalclub zit daarnaast ook zonder stadion, want de stad zegde haar concessie op het Olympisch Stadion aan het Kiel op.

De rechtbank van koophandel verklaarde Beerschot ondertussen failliet. Sportief rest nu enkel nog de mogelijkheid om eventueel in vierde provinciale te herbeginnen. (Belga/KVDA/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier