Rednic doet het weer

Mircea Rednic © Belga Image
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Mircea Rednics honderdste wedstrijd als trainer in de Jupiler Pro League was belangrijk voor het behoud van Excel Mouscron.

Een stuk vroeger dan de drie vorige seizoenen heeft Excel Mouscron zich gered. Met elf punten voorsprong op een KV Mechelen dat nog tegen AA Gent, Anderlecht, Charleroi en Standard aan de bak moet en nog zes wedstrijden te gaan kan het alleen nog theoretisch verkeerd aflopen.

Niet dat alles op Le Cannonier koek en ei is. Half december zat er flink wat ruis op de lijn tussen Rednic en sportief directeur Jürgen Röber.

Rednic zei toen: ‘Mijn contract is duidelijk: ik moet Mouscron in eerste houden. Afgelopen zomer gaven we geen euro uit, in januari heb ik versterking nodig.’ De Roemeense trainer was ook not amused dat Röber hem na de match tegen STVV publiekelijk aanpakte. ‘Dat was niet het geschikte moment.’

Een jaar geleden nam Rednic een quasi veroordeelde ploeg over die hij op de laatste speeldag redde. Dit jaar mag de ploeg al wat eerder van de emoties bekomen, al is de interne crisis tussen Röber en Rednic niet opgelost en zit men in Moeskroen nog altijd met een probleem Jonathan Bolingi. De spits die bij Standard overbodig was, werd opgevangen door Rednic en was één van de sterkhouders in het begin van het competitie. Daarna verdween hij compleet uit de picture, met slechts één goal in de afgelopen vier maanden. Toch lichtte hij vorige week dinsdag zijn trainer in dat hij wilde vertrekken. Rednic daarover: ‘Bolingi is snel vergeten dat hij dankzij mij naam heeft gemaakt in het Belgische voetbal.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier