Rednic: ‘Het leek hier wel Club Med’

© BELGA

In een interview met Sport/Voetbalmagazine haalt Gent-coach Mircea Rednic enkele keren hard uit naar zijn huidige spelerskern. Een bloemlezing.

Mircea Rednic over…

…het overgewicht van zijn spelers toen hij aangesteld werd:

“Ik zag direct een abnormaal overgewicht van minstens twee tot drie kilo. Het leek wel de Club Med. Anderhalve maand krijgen ze om hun vetpercentage serieus naar beneden te halen. Anders zit ik in hun portefeuille. We begonnen met tachtig procent van de kern, nu zijn er nog vier tot vijf jongens met overgewicht. Sommigen komen echt van heel ver. Ik spreek hier over dertien tot veertien procent. Maar ze doen zware inspanningen om onder mijn gestelde limiet te geraken. De volgende test is voorzien op 26 december. Anders betalen ze.”

… het offensieve probleem van AA Gent:

“Het enige compartiment waar ik geen evenwicht vind. Pedersen sukkelt te vaak met lichte letsels en zet te weinig druk, Sloan Privat kostte veel geld (1,2 miljoen euro, nvdr), voelt die druk en moet beter spelen met de rug naar doel, terwijl Rodgers Kola regelmaat mist en dringend zijn hoofd moet vrijmaken. Pedersen doet me denken aan Marco van Basten door het gemak waarmee hij afwerkt. Tien kansen, negen binnen. Nooit gezien, een plezier om naar te kijken. Alleen traint hij nooit honderd procent. De andere spelers en ik hebben veel geduld, maar Pedersen heeft nood aan een werkpaard in zijn buurt.”

… enfant terrible Yassine El Ghanassy:

“Je moet er constant aandacht aan besteden. Sinds ik kwam, krikte hij zijn doelpuntenaantal op van één naar vijf. Bovendien levert Yassine inspanningen om te vermageren. Als hij invalt, zie ik wel la rage, die winnaarsmentaliteit. Dat telt. Voor de gehele spelersgroep liet ik Yassine al verstaan dat hij weg mag indien hij niet tevreden meer is, maar hij moet zijn collega’s respecteren. Met zulke types moet je gewoon geduld hebben en tonen. El Ghanassy is geen enfant terrible, maar eerder een verwend nest. In topvorm en als hij mijn boodschap volledig begrijpt, kan en moet hij een van de belangrijkste spelers van AA Gent zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier