Reeks 1B snakt naar aandacht

KSV Roeselare viert het doelpunt van aanvoerder Maël Lepicier. © BELGA

Johan Plancke, CEO van KSV Roeselare en grote bezieler van de competitiehervorming in tweede klasse, trekt in Sport/Voetbalmagazine aan de alarmbel: ‘Het is alsof die acht ploegen in 1B er niet bij horen.’

“Het niveau ligt een flink stuk hoger dan vorig seizoen”, zegt Johan Plancke, CEO van revelatie KSV Roeselare. “Ploegen die zich amper konden versterken en voor een groot deel met dezelfde spelers aan het seizoen begonnen, hebben het moeilijk. Dat zagen we ook in augustus, toen de kern in onze eerste drie wedstrijden nog niet compleet was en we slechts twee op negen pakten.”

Na de matige start draait KSV Roeselare nu vlot mee aan de top van de Proximus League, waarin het zelfs even leider was. “Sommige clubs hebben ons als favoriet naar voren geschoven, al schat ik een compleet Lierse toch nog iets hoger in. Het is niet de bedoeling om voor de rest van onze dagen op het tweede niveau te spelen, maar nu mikken we op een plaats in de top vier, zodat we aan play-off 2 met de eersteklassers kunnen deelnemen. Een voetbalclub verkoopt amusement en emotie. Hoe mooier het toneelstuk, hoe aangenamer voor iedereen.”

Toch is Plancke, de grote bezieler van de competitiehervorming, teleurgesteld over de aandacht voor zijn toneelstuk. “Ik betreur nog altijd dat 1B in de nationale media zo weinig aandacht krijgt. Waarom geven ze in Sportweekend de uitslagen niet mee? Alsof die acht clubs er niet bij horen, zelfs niet in de kranten, waar de vier matchen bijna altijd naar de regionale pagina’s verdwijnen. Als ik een wedstrijdverslag van Lommel-Lierse wil lezen, dan ben ik bijna verplicht om Het Belang van Limburg te kopen”, aldus Plancke.

(Chris Tetaert)

Lees de volledige reportage over KSV Roeselare in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 19 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier