Refaelov: ‘De play-offs zijn money time’

© BELGA

Met Lior Refaelov gaat het weer de goede kant op. Net nu de belangrijkste maanden eraan komen zit de Israëlische dribbelaar in topvorm. Refaelov denkt in Sport/Voetbalmagazine al volop na over de toekomst van Club Brugge.

Belangrijk voor de sportieve uitbouw van Club Brugge, zegtLior Refaelov in Sport/Voetbalmagazine, is dat de ploeg volgend seizoen wordt samengehouden. In dat opzicht is het vertrek van Nabil Dirar al een streep door de rekening.

Refaelov, die in afwezigheid van de Noor Mushaga Bakenga in Hannover startte vanaf rechts op de plaats van Dirar: “Nabil was belangrijk, in goeie vorm. We hadden ook een sterke band. Maar hij had een heel goed aanbod van Monaco.”

De Israëliër loopt heel hoog op met de kwaliteiten van Dirar: “Toen ik hier kwam, de eerste week, en hem bezig zag, zei ik: jij hebt de stijl van Cristiano Ronaldo. Niemand van de buitenwereld weet hoe sterk Nabil is. Zijn lichaam bedoel ik. Wij hebben in de gym vaak samengewerkt, die drukt honderd kilo alsof het niets is. Veel te makkelijk. Voor hij tekende bij Monaco zei ik: jij kunt op het hoogste niveau spelen, high level. Premier League. Maar hij nam een andere beslissing.”

Was hij daarin verkeerd? Refaelov: “Ik weet dat niet. Monaco is iets nieuws aan het bouwen. Dit en volgend seizoen speelt hij zeker in de Franse tweede klasse, ze staan al veel te ver onderin om nu nog te promoveren. Maar het geld is ook belangrijk, ik denk dat hij daar ook wel aan denkt. Plus: hij spreekt Frans, hij houdt van de Ligue 1 en je weet nooit… Als je goed speelt, meldt volgend seizoen misschien een ander team zich. Ik weet niet of ik het had gedaan, maar voor hem was het een goeie beslissing.”

Heeft hij zelf een carrièreplan? Refaelov: “Toen ik hier kwam, heb ik het niet tegen de journalisten gezegd, maar mijn bedoeling is om met Club Brugge kampioen te worden. Dit jaar wordt het misschien moeilijk, maar we gaan er alles aan doen. De play-offs zijn money time, de laatste twee maanden moeten we in de beste conditie zijn. Eerste of tweede na de play-offs, dat is belangrijk voor de Champions League. Ik heb daar al aan deelgenomen, het heeft mij als speler gemaakt: de voorbereiding, omkadering, alles… Europa League is prachtig, maar het is geen Champions League.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier