Renard: ‘Voor mij is er geen verschil tussen bank en tribune’

© BELGA

Tegen Cercle Brugge zat Olivier Renard nog eens in de wedstrijdkern van KV Mechelen. Wouter Biebauw schoof ondertussen op in de hiërarchie.

Tegen Cercle Brugge zat Olivier Renard nog eens in de wedstrijdkern van KV Mechelen. Wouter Biebauw schoof ondertussen op in de hiërarchie. Aangezien Tome Pachovski (30) geblesseerd is, mocht Wouter Biebauw (28) zaterdag in het doel van KV Mechelen staan en zat Olivier Renard (33) nog eens in de wedstrijdkern.

In september kreeg Renard last aan de rug. Wat later liep hij een enkelblessure op. Renard traint naar eigen zeggen weer normaal sinds begin dit jaar. Daarom is het opmerkelijk dat het tot zaterdag duurde eer hij nog eens in beeld kwam: Renard was de afgelopen jaren eerste doelman en ook huidig trainer Harm van Veldhoven begon met hem aan het seizoen.

“Toen Olli zich blesseerde,” aldus de coach, “vulde Tome het goed in. Dus bleef Tome staan.”

Renard zegt: “Ik liet de trainer weten dat hij mij in de tribune mag zetten als hij me toch niet als eerste keeper gebruikt. Wouter is 28, voor hem is het belangrijker om op de bank te zitten. Voor mij is er geen verschil tussen de bank en de tribune.”

Van Veldhoven reageert: “Wie één, twee en drie is, dat beslis ík. De laatste tijd zat Wouter korter bij Tome. Wouter kan ook nog een doorgroei maken en staat er direct als er in een match iets gebeurt met de eerste doelman.”

Dat KV met een oncomfortabele keeperssituatie kampt, is een verhaal dat begon bij Renard, die een contract heeft tot 2014. Omdat hij op weg leek naar Standard, stapte KV naar Pachovski, op dat moment aan de slag bij Beerschot. Toen de transfer van Renard afsprong, had KV naar eigen zeggen al een akkoord met Pachovski.

Nu betaalt KV Renard (fiks) om in de tribune te zitten. Renard: “Toen ik zei dat ik niet naar Standard ging, had Pachovski nog niet getekend. KV wist wat wij drieën zouden verdienen. Ik besef dat niet veel clubs me willen overnemen aan mijn huidige voorwaarden, maar dat is niet mijn fout. En: ik beslis niet dat ik in de tribune zit.”

Intussen blijft Biebauw last hebben met zijn statuut van tweede keeper. “Het wringt”, zegt hij. “Na het seizoen kunnen we daarover praten”, aldus Van Veldhoven. “Ik hou niet van gezeur tussenin.” (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier