Rode Duivels beginnen aan EK als hoogst gerangschikte land op FIFA-ranking

Rode Duivels © Belga Image

De Rode Duivels behouden de tweede plaats op de landenranglijst van de Wereldvoetbalbond (FIFA).

België begint dus als het hoogst gerangschikte Europese land aan het EK in Frankrijk (10 juni-10 juli).

De Rode Duivels totaliseren 1.384 punten en moeten enkel vicewereldkampioen Argentinië (1.503 punten) laten voorgaan. De Argentijnen stootten in april België, dat de ranking aanvoerde sinds november 2015, van de eerste plaats. Colombia (1.328) en Duitsland (1.310) boeken elk één plaats winst en zijn terug te vinden op respectievelijk de derde en vierde plaats. Chili (1.293) tuimelt naar de vijfde stek. Ook Spanje, Brazilië, Portugal en Uruguay staan in de top 10. Engeland moet zijn 10e plaats afstaan aan Oostenrijk.

De drie tegenstanders van de Duivels in de groepsfase van het EK – Italië, Ierland en Zweden – zijn respectievelijk 12e (+3), 33e (-2) en 35e (+1) op de FIFA-ranking

Oefeninterlands

Sinds de publicatie van de vorige FIFA-ranglijst op 5 mei speelden de troepen van Marc Wilmots twee vriendschappelijke interlands tegen Zwitserland en Finland. Op bezoek bij de Zwitsers werd afgelopen zaterdag met 1-2 gewonnen. Woensdag bleven Eden Hazard en co. in het Koning Boudewijnstadion op 1-1 steken tegen Finland. Voor aanvang van het EK volgt zondag nog een uitzwaaiwedstrijd in Brussel tegen Noorwegen (18u).

De volgende ranglijst wordt op 14 juli bekendgemaakt. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier