Rode Duivels blijven derde op wereldranglijst

Rode Duivels tegen Wales © Belga Image

Ook in de rest van de top 10 blijft alles bij het oude.

De Rode Duivels behouden de derde plaats op de nieuwe FIFA-ranking. De troepen van Marc Wilmots kwamen sinds de publicatie van het vorige klassement, op 9 april, niet meer in actie.

Top tien

Met 1.457 punten moet België alleen wereldkampioen Duitsland (1.687) en vicewereldkampioen Argentinië (1.494) voor zich dulden.

Ook in de rest van de top 10 blijft alles bij het oude. Colombia (1.412) is vierde voor Brazilië (1.372). Dan volgen Nederland, Portugal, Uruguay, Zwitserland en Spanje.

Frankrijk

De eerstvolgende partij van de Rode Duivels staat op zondag 7 juni geprogrammeerd. Dan geven Eden Hazard en co in het Stade de France in Parijs in een oefeninterland Frankrijk (11e op de ranking) partij. Die wedstrijd geldt als voorbereiding op het EK-kwalificatieduel van vijf dagen later (12 juni) in en tegen Wales.

Het team met superster Gareth Bale wint op de ranking een plaats en blijft als 21e de hoogst geplaatste tegenstander van België in kwalificatiegroep B voor het EK 2016. Bosnië-Herzegovina is 32e (-1), Israël 46e, Cyprus 96e en Andorra 204e.

De volgende FIFA-ranking wordt op 4 juni vrijgegeven. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier