Rode Duivels blijven vijfde op FIFA-ranking en zijn reekshoofd bij WK-loting

Rode Duivels © Belga Image

Op basis van de nieuwe ranking is ook duidelijk welke vier landen reekshoofd zijn bij de loting voor de Europese barrages.

De Rode Duivels behouden vandaag op de nieuwe FIFA-ranking de vijfde plaats. Daarmee zijn ze nu ook officieel reekshoofd bij de loting voor de groepsfase op het WK in Rusland.

Sinds de publicatie van de vorige ranglijst, op 14 september, kwamen de troepen van Roberto Martinez twee keer in actie. Zowel in Bosnië-Herzegovina (3-4) als thuis tegen Cyprus (4-0) pakte België de volle buit en sloot zijn WK-kwalificatiegroep daarmee af met een knappe 28 op 30.

De volgende keer dat Hazard en co in actie komen, is op 10 november. Dan wacht in het Koning Boudewijnstadion in Brussel een oefenduel tegen Mexico. Vier dagen later volgt een tweede vriendschappelijke wedstrijd, in het Brugse Jan Breydelstadion tegen Japan. Mexico en Japan zijn net als België geplaatst voor het WK.

Dankzij de vijfde plaats is België dus reekshoofd bij de loting voor de groepsfase op het WK. Naast gastland Rusland is die status weggelegd voor de top 7 van deze nieuwe FIFA-ranking. De loting vindt plaats op 1 december in Moskou. Helemaal bovenaan de FIFA-ranking behoudt wereldkampioen Duitsland de eerste plaats met 1.631 punten voor Brazilië (1.619), Portugal (1.446) en Argentinië (1.445). België is vijfde met 1.333 punten en wordt gevolgd door Polen (1.323) en Frankrijk (1.226). Spanje klimt drie plaatsen naar nummer 8 (1.218) maar gaat dus niet pot 1 in bij de loting. Chili blijft negende voor Peru (tiende, +2).

Barrages

Op basis van deze nieuwe FIFA-ranking is nu ook duidelijk welke vier landen morgen reekshoofd zijn bij de loting voor de Europese barrages. Dat zijn Zwitserland (11e), Italië (15e), Kroatië (18e) en Denemarken (19e). Op 9 en 14 november strijden deze vier landen in een dubbel duel om een WK-ticket met Noord-Ierland (23e), Zweden (25e), Tsjechië (46e) en Griekenland (47e).

De volgende FIFA-ranking wordt bekendgemaakt op 23 november.