Rode Duivels organiseren fandag in Oostende

De Rode Duivels organiseren hun fandag op 6 september in de West-Vlaamse kustgemeente Oostende. © BelgaImage

De Rode Duivels organiseren hun fandag op 6 september in de West-Vlaamse kustgemeente Oostende.

“De kuststreek ligt dan wel geografisch gezien in Vlaanderen, maar eigenlijk is de kust toch wel een beetje van iedereen”, zegt Stefan Van Loock aan persagentschap Belga. “Bij mooi weer trekt heel het land naar zee, en dus leek ons dat een gepaste locatie voor de fandag van de Rode Duivels, die dan zelfs zou kunnen doorgaan op het strand of op de dijk. De wedstrijd tegen Australië, twee dagen eerder, vindt dan weer in Luik plaats. We houden dus rekening met iedereen.”

Een programma voor de fandag, met eventuele optredens en activiteiten, is er nog niet. “Daar wordt nog volop aan gewerkt, en dat zullen we dan ook bekendmaken van zodra de voorbereidingen klaar zijn”, aldus Van Loock.

De fandag van de nationale ploeg werd niet meteen na het WK – waar de Duivels de kwartfinales haalden – georganiseerd, maar werd wel gepland op zes september. Enig probleem: het Koning Boudewijnstadion in Brussel is die dag onbruikbaar wegens de Memorial Van Damme van een dag eerder en de aankomst van de wielerwedstrijd Parijs-Brussel.