Rode Duivels: spelers en KBVB bereiken akkoord over (lagere) premies

Rode Duivels met bondscoach Roberto Martinez (R) © Belga Image

Bij diverse onderhandelingsrondes zijn beide partijen naar elkaar toe gegroeid, luidt het.

De Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Rode Duivels hebben een akkoord bereikt inzake de premies van de spelers. Het akkoord loopt tot en met het WK 2022, bevestigt de KBVB in een persbericht.

Verlagen

De discussie over de premies sleept al een hele tijd aan. Het vorige akkoord kwam in de aanloop naar het WK 2014 in Brazilië tot stand en werd nog door toenmalig CEO Steven Martens onderhandeld. De hoge premies brachten de bond financieel in slechte papieren en de huidige bondstop wilde de premies dan ook gevoelig verlagen.

‘Het akkoord kwam tot stand na diverse onderhandelingsrondes waarbij beide partijen naar elkaar zijn toegegroeid’, luidt het.

Besparen

Meerdere kranten melden dat de spelers akkoord zijn gegaan om de kwalificatiepremie voor het WK 2018 met 40 procent te verminderen (132.000 euro per speler in plaats van 220.000 euro). Vanaf de volgende rondes leveren Eden Hazard en co 15 procent in. Ook de premies voor het EK 2020 en het WK 2022 werden vastgelegd. Met het bereikte akkoord zal de KBVB naar verluidt 2 tot 2,5 miljoen euro besparen.

‘Voetbalbond en spelersgroep toonden begrip en respect voor elkaars standpunten waardoor tot eenieders voldoening een oplossing werd gevonden en waarbij de spelers een belangrijke inspanning doen in het belang van het Belgisch voetbal’, luidt het persbericht. ‘De KBVB is de spelersgroep bijzonder erkentelijk dat ze zich positief heeft opgesteld en verheugt zich op een succesvolle samenwerking met het oog op de komende grote toernooien.’