‘Rode Duivels winnen dan toch niet van Luxemburg’

© Reuters

De Wereldvoetbalbond FIFA erkent de vriendschappelijke oefeninterland van 26 mei in Genk tegen Luxemburg (5-1) niet als officiële A-interland.

De Wereldvoetbalbond FIFA erkent de vriendschappelijke oefeninterland van 26 mei in Genk tegen Luxemburg (5-1) niet als officiële A-interland.Bondscoach Marc Wilmots voerde in de WK-voorbereidingsinterland immers zeven wissels door, terwijl er in officiële oefenwedstrijden slechts zes wissels zijn toegestaan.

Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De FIFA beschouwt de wedstrijd daardoor als een doodgewone trainingswedstrijd, zoals de Rode Duivels er op 12 juni in Sao Paulo ook eentje achter gesloten deuren spelen tegen de Verenigde Staten.

Gevolgen

De beslissing heeft echter gevolgen voor enkele Rode Duivels. Het officiële debuut van Adnan Januzaj, Divock Origi en Sammy Bossut vervalt immers.

Origi kreeg zondag tegen Zweden (0-2) echter al opnieuw speelminuten en vierde in Stockholm dus zijn officiële debuut.

Ook Januzaj zal in principe niet al te lang meer moeten wachten op speelminuten, maar het spreekt voor zich dat voor derde doelman Sammy Bossut, bij de selectie gehaald om de geblesseerden Koen Casteels en Silvio Proto te vervangen, de kaarten anders liggen.

Ook Romelu Lukaku mag vloeken, want hij ziet zijn eerste hattrick in het nationale shirt van de tabellen verdwijnen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier