Rode Duivels winnen met 4-0 van Cyprus en evenaren Duitsland in doelpuntenrecord

Romelu Lukaku © Belga Image

De Rode Duivels hebben dinsdagavond hun WK-kwalificatiecampagne afgesloten met een 4-0 thuiszege tegen een onmachtig Cyprus op de tiende speeldag in groep H.

Eden Hazard opende na amper twaalf minuten de score in een aardig volgelopen Koning Boudewijnstadion, op de tweede treffer was het echter wachten tot na de pauze, maar toen werd het gaspedaal wel helemaal ingedrukt om het doelpuntenrecord van Duitsland te laten sneuvelen.

Daarvoor moesten er vijf doelpunten vallen, onder impuls van Thorgan (52.) en Eden (63.) Hazard werd het al snel 3-0. De ingevallen Romelu Lukaku (78.) vierde zijn terugkeer na een enkelblessure meteen met een doelpunt, zijn elfde in deze kwalificatiecampagne en zijn 28e voor de Duivels, waarmee hij op twee treffers komt van het record van Bernard Voorhoof. De verlossende 5-0 van Big Rom werd nog afgekeurd wegens buitenspel en dat in een interland die de geschiedenisboeken ingaat als de wedstrijd waarin Jan Vertonghen met 97 caps Belgisch recordhouder werd.

Met een indrukwekkende 28 op 30 achter hun naam mogen de Rode Duivels voor de tweede keer op rij ongeslagen naar het WK, hun derde grote toernooi op rij. Net als op het vorige WK in Brazilië zal dat als reekshoofd zijn, waardoor de sterkste landen in principe vermeden worden tijdens de groepsfase. Al valt het toch af te wachten welke tegenstander er op 1 december in het Kremlin in Moskou uit pot twee zal komen.

Nu de kwalificatiecampagne afgesloten is, kan de blik stilaan op het WK gericht worden, te beginnen met de oefeninterlands van komende maand tegen Japan en Mexico en de loting. Daarna volgt er een interlandbreak tot begin volgend jaar en pas dan kan de WK-voorbereiding echt beginnen.