Rode Duivels zijn vertrokken naar Rusland

Rode Duivels op Brussels Airport © Belga Image

De Rode Duivels zijn woensdagmiddag rond 12u15 in Brussels Airport opgestegen richting Rusland.

Na een vlucht van drie uur zal de Belgische delegatie aankomen in Moskou, waarna de selectie van bondscoach Roberto Martinez zijn intrek zal nemen in The Moscouw Country Club, de uitvalsbasis tijdens het toernooi.

De 24 Duivels zullen tijdens de vlucht weinig tekortkomen. Elke speler heeft aan boord een gepersonaliseerde stoel, met naam op de hoofdsteun. Eden Hazard en co. zullen ook niet met een lege maag in Moskou landen. Duivels met honger krijgen onderweg immers de keuze uit een cocktail met garnalen, rijst of pasta met zalm en spinazie, en kip met kokosnoot. Uiteraard zijn er ook groenten, drie soorten yoghurt, appels en bananen voorzien. Als dessert staat er rijsttaart op het menu.

Naast de 24 voetballers gingen ook 34 stafleden en 55 journalisten aan boord.

Het vliegtuig voert daarnaast ook heel wat materiaal naar Rusland. Zo nemen de Belgen negentig voetballen, 150 paar voetbalschoenen en maar liefst 1.300 voetbalshirts mee richting Moskou.

Opvallend: ook een hele voorraad speculoospasta maakt de verplaatsing. Die Belgische specialiteit is in Rusland immers niet makkelijk te verkrijgen.

België opent het toernooi maandag met een wedstrijd tegen Panama. Nadien kijken de Duivels in groep G nog Tunesië (23/06) en Engeland (28/06) in de ogen.