Nu ook officieel: Eden Hazard stopt als Rode Duivel

© GETTY

Eden Hazard stopt op 31-jarige leeftijd als Rode Duivel. Dat heeft de winger van Real Madrid woensdag bekendgemaakt op Instagram.

“Vandaag draaien we een bladzijde om”, schreef Hazard, die 126 caps verzamelde. “Bedankt voor jullie liefde. Bedankt voor jullie ongeëvenaarde steun. Bedankt voor al die vreugdevolle momenten die we sinds 2008 samen hebben mogen beleven. Vandaag heb ik beslist om een punt te zetten achter mijn carrière als international. De volgende generatie staat klaar. Ik ga jullie keihard missen.”

Het voor de Rode Duivels teleurstellend verlopen WK in Qatar, waar België strandde in de groepsfase, was dus het laatste grote toernooi van aanvoerder Hazard in het shirt van de Belgische nationale ploeg. Hij speelde ruim een uur tegen Canada (1-0 zege) en Marokko (0-2 nederlaag). In de laatste poulematch tegen Kroatië (0-0) viel hij in de 87e minuut in. In Qatar werden er voor de eerste keer vraagtekens geplaatst bij zijn statuut als titularis, zo voelde Hazard de hete adem van Leandro Trossard in zijn nek.

Hazard maakte sinds november 2008, toen hij als 17-jarige onder René Vandereycken inviel tegen Luxemburg, 33 doelpunten en zorgde voor 36 assists in 126 interlands voor de Rode Duivels. Hij hielp België aan een historische derde plaats op het WK van 2018 in Rusland, nadat de Rode Duivels vier jaar eerder in Brazilië in de kwartfinales werden uitgeschakeld. Op de EK’s van 2016 en 2020 sneuvelden de Belgen eveneens in de kwartfinales, al miste Hazard op dat laatste toernooi de kwartfinale tegen Italië vanwege een hamstringblessure.

Met zijn afscheid als international wil Hazard mogelijk zijn clubcarrière nieuw leven inblazen. Bij Real Madrid is zijn situatie wegens een gebrek aan speelminuten stilaan uitzichtloos geworden. In alle competities samen kwam Hazard dit seizoen voor Real niet verder dan 229 minuten in zeven duels. Daarin liet hij één doelpunt en één assist optekenen. Zijn laatste speelminuten in La Liga dateren van 11 september tegen Mallorca en in de pikorde is hij intussen voorbijgegaan door Rodrygo, Marco Asensio en Mariano Diaz. Recordaankoop Hazard onderstreepte in aanloop naar het WK nog maar eens niet van plan te zijn de Spaanse hoofdstad vroegtijdig te verlaten. Hij heeft er nog een lucratieve overeenkomst tot medio 2024. “In een vertrek heb ik geen zin. Maar die beslissing ligt niet alleen bij mij. We zullen zien wat er na het WK gebeurt”, klonk het.